moka2 30.03.11, 17:49 zastanawiam sie nad prysznicem w podlodze zrobionym z mozaiki. czy to ma zanaczenie czy to jest mozaika ceramiczna, kamienna czy szklana? czy to tylko material czy tez inne zastosowanie jest kazdej z nich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek-dortmund Re: brodzik z mozaiki - jaki? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.11, 22:04 Taka podloga musi byc antyposlizgowa, stosuj gres, kamien naturalny albo ceramike ze struktura na wpol szorstka. Przy kazdej mozaice jest podana wartosc poslizgowa np. R8 albo R9. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek-dortmund Re: brodzik z mozaiki - jaki? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.11, 23:45 znam takich artystow, ktorzy polozyli plytki scienne na podlodze. Jedyny plus przy mozaice ze ma duzo fug, mimo to bym szklanej mozaiki nie stosowal na podlodze. Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 Re: brodzik z mozaiki - jaki? 31.03.11, 22:37 ja chce mozaike bo nie chce aby byly docinane plytki przy odplywie, przy nachyleniu. ale nie wiem jakie mozaiki nadaja sie do czego. nie chce sobie robic lodowiska a i wygoda nie jest mi obojetna;) Odpowiedz Link Zgłoś
topmozaiki Re: brodzik z mozaiki - jaki? 03.04.11, 21:31 Mozaika -tak,ale antypoślizgowa. Zwykła szklana mozaika jest zbyt śliska. Mozaiki antypoślizgowe produkuje m.in firma hiszpańska Ezarri, ceny od ok 230zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
mlodywapniak Re: brodzik z mozaiki - jaki? 04.04.11, 15:16 Ważne, aby mozaika nie była wykonana z materiału nasiąkliwego (takiego, który "pije" wodę). Odpowiedz Link Zgłoś