Dodaj do ulubionych

brodzik z mozaiki - jaki?

30.03.11, 17:49
zastanawiam sie nad prysznicem w podlodze zrobionym z mozaiki. czy to ma zanaczenie czy to jest mozaika ceramiczna, kamienna czy szklana? czy to tylko material czy tez inne zastosowanie jest kazdej z nich?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek-dortmund Re: brodzik z mozaiki - jaki? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.11, 22:04
      Taka podloga musi byc antyposlizgowa, stosuj gres, kamien naturalny albo ceramike ze struktura na wpol szorstka. Przy kazdej mozaice jest podana wartosc poslizgowa np. R8 albo R9.
    • jarecki_2 Re: brodzik z mozaiki - jaki? 30.03.11, 22:05
      bez znaczenia
      • Gość: tomek-dortmund Re: brodzik z mozaiki - jaki? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.11, 23:45
        znam takich artystow, ktorzy polozyli plytki scienne na podlodze. Jedyny plus przy mozaice ze ma duzo fug, mimo to bym szklanej mozaiki nie stosowal na podlodze.
        • moka2 Re: brodzik z mozaiki - jaki? 31.03.11, 22:37
          ja chce mozaike bo nie chce aby byly docinane plytki przy odplywie, przy nachyleniu.
          ale nie wiem jakie mozaiki nadaja sie do czego. nie chce sobie robic lodowiska a i wygoda nie jest mi obojetna;)
    • topmozaiki Re: brodzik z mozaiki - jaki? 03.04.11, 21:31
      Mozaika -tak,ale antypoślizgowa.
      Zwykła szklana mozaika jest zbyt śliska.
      Mozaiki antypoślizgowe produkuje m.in firma hiszpańska Ezarri, ceny od ok 230zł/m2
      • mlodywapniak Re: brodzik z mozaiki - jaki? 04.04.11, 15:16
        Ważne, aby mozaika nie była wykonana z materiału nasiąkliwego (takiego, który "pije" wodę).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka