27.05.11, 12:50
Wymieniałem w mieszkaniu ościeżnice i drzwi wewnętrzne. Firma, ktorą zamawialem, przyszła i wszystko wymierzyła. W jednym pokoju ścianka była o grubości 26 cm. Wstawili ościeżnicę nieregulowaną. Wykuli otwór tylko na tą ościeżnicę i ją wstawili. Jak przyjechałem z pracy, ręce mi opadły. po stronie przedpokoju w ogóle tej ościeżnicy nie widać, a murek w której jest ościeżnica rozjeżdża się( tzn. na dole za ościeżnicą jest 15 cm, a na górze 5 mm. A po drugiej stronie na dole kawałek ościeżnicy wystaje, a na górze wystaje murek w wielkosci 8cm) Wszystko to wynikło, że wnęka była po prostu krzywa. Na górze miała prawie 82 cm, a na dole 76 cm. I teraz. Jeżeli Pani, która wymierzała, wiedziała o tej sytuacji i podjęła wstawieniu góry 80. Chłopcy z montażu przyszli i ją wstawili. Niestety, teraz nie wiem co mam robić, rozmawiałem z kierowniczką o tej sytuacji, to mi powiedziała: " z tego mieszkania pałacu nie będzie". Co mam robić? Jeżeli podjęła się temu i było zapłacone czy mogę ubiegać się o zrobieniu i wyrownaniu całego murku? Czy też po prostu wymiany drzwi i ościeżnicy na 70 ? Zdaniem monterów zostało to źle zmierzone i powinna być 70, wtedy było wszystko dobrze i bez kucia. Tym bardziej, że to ścianka jest z żelbetonu.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek651 Re: Montaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:37
      Firmy montujące drzwi wstawiają je w gotowe ościeża i tyle(oczywiście w pionie i poziomie).Prostowanie scian do nich nie należy. Ale jak byli na obmiarach to mogli powiedzieć klientowi że jest taka sytuacja.Niestety maja to w nosie i stąd dramat.
      • Gość: wojtek651 Re: Montaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:40
        A tak na marginesie ile wzięli za montaż?
    • Gość: szczerze wzruszony Re: Montaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 15:27
      jasne, jak wstawiaja drzwi to przy okazji niech wyprostuja sciany... trzeba myslec zanim cos zacznie sie robic, no ale komu by sie chcialo, niech inni mysla za niego
      • mauryc10 Re: Montaż 27.05.11, 22:40
        Tu nie chodzi o całe ściany o ściankę wnękową 26cm, gdzie miała wejść ościeżnica. Nie muszę się znać na wszystkim, dlatego skorzystaliśmy z pomocy i wymierzeniu. Rozwiązania były aby zapobiec tego co teraz jest. A między innymi jak już wyżej napisałem, mogła być 70 zamiast 80. Ale takiej koncepcji w ogóle nie było. Powiedziała, że da rady 80 wstawić. Więc, jeżeli ktoś przyjeżdża i robi pomiary, powinnien znać się na tym. Bądź uświadomić mniej więcej co i jak będzie wyglądało. Co tutaj zabrakło. Koszt montażu wynosił 150 zł. Nic nie zaszkodziło mi dopłacić 100 zł bądź więcej za wykupie 16 cm dalszej wnęki ( bo 10 cm oni na ościeżnicę wykuli) Tyle, że najważniejsze było aby zakupić towar i wszystko niż uświadomić klijenta że może to źle wyglądać. 3 osoby montowały ościeżnice w mieszkaniu i zgodnie stwierdzili, że złe zostało wymierzone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka