Dodaj do ulubionych

sliskie płytki

13.06.11, 15:24
witam,
2 miesiące temu ułożyłam sobie płytki na ganku i to był chyba głupi pomysł. Ostatnie burze i deszcz i zaliczona gleba.
Położyłam dywanik i w sumie mało mi to daje bo jeździ razem z moim nogami.
Nie będę zrywać płytek więc może jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: sliskie płytki 13.06.11, 15:30
      Musisz położyć coś na gumie, sa takie wycieraczki z gumy z otworami. To trochę poprawia sytuację u moich rodziców na schodkach. Ale i tak prawdziwa masakra jest w zimie, po gołych płytkach po prostu nie da się wtedy przejść bez poślizgu. Rodzice chyba w końcu zdecydują się zmienić te płytki bo jest naprawdę niebezpiecznie.
      • misiakowcowo Re: sliskie płytki 13.06.11, 15:32
        co za koszmar. widziałam te gumowe jakby wycieraczki ale tam się podobno woda zbiera i jest jeden wielki syf. zresztą one są grube i jeszcze bym się potknęła. Czytam teraz o taśmach antypoślizgowych ale nie wiem co to w ogole. Jak powiem mężowi żeby to montował to mnie chyba z domu wyrzuci :)
        • jarecki_2 Re: sliskie płytki 13.06.11, 20:37
          Nie ma rady, dobrego rozwiązania poza wymianą płytek albo przykrycie ich czymś. Taśmy antypoślizgowe służą do układania wykładzin na podłożu żeby się nie ślizgały, więc dla ciebie nie przydatne. Co byś nie położyła to w końcu woda, śnieg, zrobi z tego gnój i narobisz sobie więcej roboty. Można wykonać posadzkę przemysłową z piaskiem kwarcowym, taką posadzkę żywiczną, ale wygląd tego po jakimś czasie będzie marny i podroży koszt zrywania w końcu i posadzki i płytek. Jak płytki są wykonane dobrze, porządnie, to możesz pokusić się o przykrycie tych co są nowymi, tym razem antypoślizgowymi lub klinkierowymi, płytkami. Można również wykonać takie pokrycie w drewnie, ale poziom tarasu znacznie się podniesie. Dupa zbita jak to mówią...
          • Gość: Mariusz Re: sliskie płytki IP: *.retsat1.com.pl 13.06.11, 21:54
            Przeszlifować to nie będą Silskie ;-)
    • Gość: sliski temat Re: sliskie płytki IP: 78.156.181.* 14.06.11, 08:18
      przyklej blisko krawędzi kazdego schodka tasmy antyposlizgowe... może nei wyglada to super extra ale działa.... tasma szerokości ok 1,5 -2 cm na mocnym kleju... trzeba tylko odtłuśicć powierzchnie płytek a tasma trzyma jak szalona...
      kupisz w wielu hiper marketach budowlanych...
    • Gość: Kasia Re: sliskie płytki IP: *.eu 01.06.12, 11:46
      We wszystkich marketach, sklepach w glazurze k®ólewskiej można znaleźć akcesoria pomagające w takich przypadkach, ja miałam podobny problem ale na schodach tylko i przykleiłam takie paski matowe, jak papier ścierny cienkie nie bardzo psują ale ratują życie, natomiast to może być problem, są takie maty i chyba one będą najlepsze w twoim przypadku,
    • glazurnik_rotberg Re: sliskie płytki 01.06.12, 14:13
      a co to za plytki?
    • moz-bud Re: sliskie płytki 04.07.12, 21:09
      To jeszcze ja dodam coś od siebie- u nas zdały egzamin gumowe maty. Ale po pierwsze - muszą być duże, a po drugie ażurowe. Moje mają duże dziury (5cm) i nie ma żadnego syfu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka