Gość: Waldii IP: *.orbis / *.orbis-transport.pl 19.05.04, 08:29 Zastanawiam sie nad polozeniem gresu w lazience i na przedpokoju. Dochodza mnie sluchy, iz gres bez fugi potrafi sie rozjechac. Jakies rady, doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekset Re: Gres - z fugą czy bez 19.05.04, 12:01 nie widziałem bez fugi, za to - czemu miał by się zbiegac skoro jest przyklejony - osobiscie to mam tesz takie lączenia - ale nie mam gresu tylko terakotę, wszystko ze spoinami - sprawdzone i bez eksperymentów - gres mam - ale w piwnicy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldii Re: Gres - z fugą czy bez IP: *.orbis / *.orbis-transport.pl 20.05.04, 07:58 Nie zbiegać tylko "rozbiegac", no i gratuluje gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śamzrobie Re: Gres - z fugą czy bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:32 Przede wszsystkim gres od kafelki różni się tym, że w całym przekroju ma jednakową strukturę tzn praktycznie nie ma klasy ścieralności. Wyobraź sobie kafelki bez fugi.? Kafelka jest ceramiczna z "powłoką" - strukturą. na tym polega różnicy. Bez fugi kładzie sie przeważnie marmur. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Gres - z fugą czy bez IP: 195.217.253.* 20.05.04, 10:21 Przepraszam, musze to napisac. Ten kaflek, a nie ta kafelka. Tych kafelkow, a nie tych kafelek. Kafelek to ON. Widze to co w drugim poscie na temat kafelkow i zaczyna mnie to draznic - choc rzadko zdarza mi sie zwracac uwage na bledy ortograficzne. Takze przepraszam, nie chcialam nikogo urazic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochra Re: Gres - z fugą czy bez IP: *.acn.waw.pl 20.05.04, 12:15 Ja też zamierzam położyć gres w łazience i przedpokoju, nie zdecydowałam jeszcze czy z fugą czy bez, ale gres bezfugowy musi być cięty laserowo. Po pierwsze jest nieco droższy, po drugie nie zawsze dostępny, czasem na specjalne zamówienie. Widziałam aranżacje łazienek z gresem bezfugowym położonym na ściane, kilka z nich wyglądało okropnie, płyty wysuwały się na kilka milimetrów. Mnie doradzano jednak położenie choćby minimalnej fugi na wszelki wypadek, zwłaszcza że mam mieszkanie w nowym budownictwie, w którym sciany podobno jeszcze pracują. Odpowiedz Link Zgłoś