Dodaj do ulubionych

ROLETY RZYMSKIE, CZY KTOŚ MA????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:59
Bardzo podobają mi się rolety rzymskie, planuję własnie takie założyć w moim
nowym m, ale nie wiem jakie są w użytkowaniu i przede wszystkim gdzie je
można zamówic w Warszawie w przyzwoitej cenie?!?!
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: ROLETY RZYMSKIE, CZY KTOŚ MA???? IP: 193.111.166.* 19.05.04, 11:28
      na KENie, tuz przed tesco - jadąc z cetrum po lewej stronie - obok jest
      herbaciarnia i szafy wnekowe - cent rewelacyjne, spory wybór, miła i fachowa
      obsługa

ale zastanowiłabym sie na Twoim miejscu , ja mam je i nie podobaja mi sie juz
      tak bardzo - jednak tradycyjne zasłony i firanki sa zdecydowanie bardziej
      eleganckie... poza tym sa pewne kłopoty jesli chodzi o pranie
      pozdrawiam
      M
      • Gość: monia Re: ROLETY RZYMSKIE, CZY KTOŚ MA???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:33
        Dzięki, pójdę tam nawet spacerkiem, bo blisko mieszkam! :))
        Nie lubię tradycyjnych firanek i zasłonek, taką zasłonkę wiszącą gdzieś z boku
        jeszcze zniosę, ale firanek ... chyba nie. Chcociaż masz rację, że firanki
        wyglądają bardziej elegancko. Ja jednak mam stół podsunięty do samego niemal
        okna i chociażby dlatego firanki odpadają.
        A czy możesz napisać coś więcej dlaczego nie jesteś do końca z zadowolna z
        rolet rzymskich i czy można je zdejmować do prania?
        • Gość: marta Re: ROLETY RZYMSKIE, CZY KTOŚ MA???? IP: 193.111.166.* 19.05.04, 13:50
          nie jestem zadowolona, bo:
          a) sa juz w prawie wszytkich domach, a miały byc oryginalnym rozwiązaniem;)
          b) kiedy je rolujesz, to musisz uważac, by sie dobrze drapowały, inaczej nie
          wyglądaja estetycznie - w praktyce oznacza to, że ich uzytkowanie jest dośc
          kłopotliwe
          c)utrudniaja otwarcie okna
          d) nie mozna ich prać - tzn moznaby ale to oznaczałoby koniecznośc "robienia"
          ich od nowa (materiała przeszyty jest cienkimi ale mocnymi sznurkami, dzięki
          którym "ściągasz" je do góry, poza tym maja usztywniacze i obciażniki zaszyte w
          tunelach)

oczywiście to tylko moje zdanie, ale ja naprawde ich nie polecam

ale sklep jest naprawde fajny;) uszyją Ci roletki z dowolnie wybranego
          materiału - to zalezy tylko od Twojej fantazji, poza tym ceny sa naprawdę
          przytępne... on nazywa się Azalia, czy jakoś tak, znajduje się w takim bloku z
          oranżeriami wykończonymi turkusowymi profilami
          • Gość: monia Re: ROLETY RZYMSKIE, CZY KTOŚ MA???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:57
            No tak, z praniem to faktycznie będzie problem, właściwie wiszą dopoki się nie
            ubrudzą ... kurcze nie wiem co robić ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka