Gość: AiP IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 09:53 czy się czyści mozaikę polakierowaną ww lakierem? Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: lakier Bona Traffic 01.06.04, 10:35 Masz na myśli pielęgnację podłogi, czy wyczyszczenie z tego lakieru przypadkowo zachlapanej mozaiki. Bo twoje pytanie można dwuznacznie zrozumieć. Pielęgnacja podłogi polakierowanej Trafficiem polega jedynie na myciu jej wilgotną szmatką. Trudniejsze plamy można usuwać środkiem Bona Tech Parkett Cleaner lub benzyną ekstrakcyjną. Natomiast jeśli przypadkowo cos zostało zachlapane tym lakierem, to mozesz go usunąc acetonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AiP Re: lakier Bona Traffic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 09:13 Dziękuję Ci bardzo - wiedziałam, że można na Ciebie liczyć. Chodziło mi o zwykłą codzienną (no może co 3-4 dni)pielęgnację ;-) Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AiP Re: lakier Bona Traffic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 09:14 Aha, a ta wilgotna szmatka to tylko zamoczona w samej wodzie czy w jakimś środku do mycia? Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: lakier Bona Traffic 02.06.04, 10:34 Może być namoczona w Pronto lub jakims innym środku do posłóg (Ajax). Ale jeśli wystarczy myć samą wodą, to po co paprać jakąś chemię? Ja mam parkiet polakierowany nie Trafficiem, tylko Boną Mega. Urządzałem ostatniego Sylwestra. Wiesz - przelewane drinki, spadajace sałatki, żar z papierosów i cygar. Na drugi dzień umyłem to mopem maczanym w czystej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś