ewapok1 09.01.12, 14:59 Witam Mam jasnobezowy gres polerowany na calej podlodze parteru pojego domu. Czy trzeba go impregnowac? Jesli tak, jakim produktem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Gres polerowany 09.01.12, 16:29 tez mam na calym parterze jasnobezowy gres polerowany.Zanim sie wprowadzilismy i dom byl calkiem pusty po dokladnym umyciu podlogi zaimpregnowalam ja impregnatem SOPRO.Nakladasz plaskim pedzlem etapami,to co nalozylas scierasz lub zbierasz nadmiar sciagaczka do okien po pol godzinie.Dalej zostawiasz na 72 godziny a potem myjesz podloge normalnie mopem goraca woda z niewielka iloscia jakiegos detergentu do blyszczacych powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Gres polerowany 09.01.12, 18:56 wymogu nie ma, normalna pielęgnacja środkami myjącymi do podłóg z płytek lub gresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gres polerowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 21:16 Jak to wymogu niema .Większość porządnych salonów z płytkami zaleca impregnację .Produkty do impregnacji mają Sopro Fila Hb Mapei Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Gres polerowany 09.01.12, 22:13 moze wymogu i nie ma ale wtedy lepiej zeby jej sie nic kolorowego na ten gres nie wylalo bo plamy jak zloto. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: Gres polerowany 09.01.12, 21:56 File polecam. najwyzsza polka. kuknij na allegro taniej niy w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
tuplytki Re: Gres polerowany 10.01.12, 10:06 Gresy polerowane wymagają impregnacji.Przed zaimpregnowaniem upewnij się czy gres jest woskowany.Jeśli tak najpierw użyj preparatu do odtłuszczenia www.tuplytki.pl/admin/product/edit/id/69480 następnie zaimpegnuj 719 w/g instrukcji (jest podana na opakowaniu).Wydajność 1 litr na ok 35m2.Produkt sprawdzony polecam!!! tuplytki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Gres polerowany IP: *.aster.pl 10.01.12, 10:23 Jeśli gres jest fabrycznie zaimpregnowany (mój taki był), to oczywiście nie trzeba go powlekać. Jeśli nie jest, to bezwzględnie trzeba. Niewiele gresów polerowanych u nas na rynku ma fabryczną impregnację, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś