Dodaj do ulubionych

Jakość cementu?

21.06.12, 13:04
Witajcie, właśnie przymierzam się do budowy domu, a że dużą część prac chcę wykonać we własnym zakresie to ostatnio zainteresowałem się tematem jakości cementu. Jakiś czas temu było głośno o tym jakie wałki odchodzą przy jego produkcji i sprzedaży. Może podpowiecie mi kilka przydatnych rad?
Obserwuj wątek
    • Gość: T.W. Re: Jakość cementu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 13:55
      Stosuj CEM I 32.5 i będzie bez niespodzianek. Pozdrawiam.
      • Gość: Jakub Re: Jakość cementu? IP: *.free.aero2.net.pl 21.06.12, 14:16
        Nie wiem czy wiesz, ale dobre cementy, które są dostępne w Polsce są zawsze oznaczone takim znakiem Pewny Cement. Tak jak wszystkie cementy Lafarge. Znalazłem ostatnio fajny artykuł na ten temat www.muratorplus.pl/technika/konstrukcje/cement-jak-odpowiednio-go-dobrac_77015.html

• Gość: cromwell Re: Jakość cementu? IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 21.06.12, 19:09
        cem I 32,5 to zbedny wydatek
        stosuje sie go przede wszystkim
        zeby uzyskac jak najszybciej odpowiednia wytrzymalosc betonu
        i do wypraw pod cegle klinkierowa zeby zapobiec wykwitom solnym
        cem II 32,5 to przemyslana decyzja
        niekoniecznie od lafarge
        jezeli producent posuwa sie do tanich chwytow reklamujac swoj produkt nielegalnie znaczy jest cos na rzeczy
        radze byc ostrozny z wyborem tej firmy
        • Gość: Piotrek Re: Jakość cementu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.12, 16:47
          Cześć, spokojnie, możesz używać niższych klas CEM III i CEM IV ale dobrych firm bo to cementy z domieszkami i ważne aby były dobrej jakości a nie popiół z ogniska. Wyższe klasy są na stropy czy fundamenty. Najlepiej kup jakiś specjalny cement do tynkowania (zapraw tynkarskich) np. Lepo.
          • Gość: Henek Re: Jakość cementu? IP: *.play-internet.pl 03.09.12, 10:56
            Jeśli chodzi o dobór cementu to znalazłem ostatnio fajny artykuł. Kto jak kto, ale oni wiedzą jak dobrać odpowiedni cement.Szczegóły w linku:
            www.muratorplus.pl/technika/konstrukcje/cement-jak-odpowiednio-go-dobrac_77015.html
            • Gość: ts Re: Jakość cementu? IP: *.starostwo.nowy-sacz.pl 27.05.14, 08:58
              A słyszał ktoś o Włodar Trade?
              • Gość: kris Re: Jakość cementu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 23:01
                Tak. Nawet go używałem na swojej budowie. Za tą cenę rozsądny wybór.
                • kobieta_na_budowie Re: Jakość cementu? 01.03.15, 22:41
                  Nie ryzykowałabym. Nie sądzę aby było to jakość. A jeśli Pan stosował go na swojej budowie, to proszę wpierw przczytać artykuł www.muratorplus.pl/technika/konstrukcje/cement-jak-odpowiednio-go-dobrac_77015.html a następnie uznanski.pl.tl/Posadzki-_-cementy.htm a potem prosić siły wyższe aby wszystko było ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka