Dodaj do ulubionych

Budowa tarasu

07.12.12, 09:27
Witajcie!
Na wiosnę planuję budowę tarasu, chciałbym zapytać czy miał ktoś doświadczenie z wykorzystywaniem takich materiałów jak deska kompozytowa czy deska wpc do takiej konstrukcji?
Osobiście zainteresowałem się propozycją GrupyEcco i ich produktem systemy tarasowe

Proszę o opinię jeśli ktoś ma już doświadczenie w budowie tarasu.

Adam
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Budowa tarasu 07.12.12, 16:58
      lipa.

Tylko normalne drewno, rodzime lub egzotyk ostatecznie.
      • cyklina-klimkiewicz Re: Budowa tarasu 08.12.12, 09:14
        Egzotyk przede wszystkim lub modrzew. B.Klimkiewicz.
        • eri22 Re: Budowa tarasu 08.12.12, 09:54
          sosna syberyjska
    • Gość: ml Re: Budowa tarasu IP: 213.199.248.* 13.12.12, 16:27
      Kilka słów krytyki i Pan Adam odpuścił...
      A co do tematu to tak jak tu piszą, tylko naturalne drewno. Ja mam dla przykładu modrzew syberyjski, ma wady, ale jest sporo tańszy od egzotyków.
      • cyklina-klimkiewicz Re: Budowa tarasu 14.12.12, 11:08
        I syberyjski i krajowy modrzew na taras jest OK! Parę egzotyków też. Co do cen, to zwsze coś odpowiedniego da sie wybrać. B.Klimkiewicz.
    • Gość: Ja-n Re: Budowa tarasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 08:49
      U siebie mam modrzewiowe deski tarasowe i mogę stwierdzić, że jestem bardzo zadowolony, a wszystkim się podoba. Taras robi wrażenie. Grunt to dobra deska tarasowa i porządne wykonanie. Ja akurat korzystałem z ich usług sklep.drewbud.pl/deski-tarasowe-c-1.html i jeśli ktoś zgłasza zapotrzebowanie, to ich mogę szczerze polecić.
      • Gość: Ilona Re: Budowa tarasu IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.13, 13:57
        dokładnie, tarasy z drewna modrzewiowego sa naprawdę trwałe- wystrczy je co roku zaolejowanć i cały czas mamy taras który wygląda jak nowy. Jest nowa firma która oferuje naprawde ładne deski i w dobrej cenie - www.rothowood.pl - sa z dolnego śląska ale jest ich przedstawiciel w Łomiankach k Warszawy jesli dobrze pamiętam to na ulicy Warszawskiej ale mogę sie mylić.
    • an_dom2 Re: Budowa tarasu 22.05.13, 11:52
      Nie wiem czy ci to pomoże ale takie coś wyszperałem w szukajce: budowa tarasu nie patrzyłem dokładnie ale coś tam o drewnie i deskach mi się rzuciło w oczy ale to już musisz poszukać samemu bo mi się nie chce :D
    • Gość: Zosia Re: Budowa tarasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 13:26
      Czy mozliwe aby koszt tarasu 32 m. z jesionu amerykanskiego, wraz z wszystkimi czesciami i montazem wyniósł 12 tys ? czy jestem naiwna?
      • cyklina-klimkiewicz Re: Budowa tarasu 23.05.13, 21:25
        Czy taras wraz ze wszystkimi materiałami może kosztować 375zł/m2 ? Co jest w tej cenie dziwnego? Zależy od szczegółów, ale to nie jest szokujące. Dobre materiały kosztują , jak ich jest sporo to robi sumę, ale to nie szok B.Klimkiewicz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka