Dodaj do ulubionych

Podkład pod panele Selit-Pro 2 mm ???

16.11.14, 15:12
Chciałbym zapytać czy ktoś ma jakieś doświadczenia z podkładem pod panele Selit-Pro 2 mm. Sprzedawca namawia mnie, żeby go zastosować pod panele Quick Step zamiast firmowych podkładów Quick Stepa. Podobno jest jeszcze lepszy od nich, a mogę go dostać w ramach usługi w cenie ok. 24 zł za m2.
Używał ktoś z Was tego podkładu? Możecie się podzielić doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Podkład pod panele Selit-Pro 2 mm ??? 16.11.14, 15:50
      Nie możesz go dostać w ramach usługi ponieważ musisz za niego zapłacić 24 zł/m2. Quick step ma swoje podkłady dedykowane i są tańsze bez proszenia i bez "w ramach usługi" .
      • kmjkmj Re: Podkład pod panele Selit-Pro 2 mm ??? 16.11.14, 16:00
        Chodziło mi o to, że jest to cena z 8% VAT a nie 23%. "W ramach usługi" oznacza po prostu to, że kupując sam podkład zapłaciłbym drożej (wyższy VAT). To po pierwsze.
        Po drugie wiem, że Quick Step ma swoje podkłady. Jedne są tańsze inne są droższe. Bardziej mi chodzi o to czy Selit-Pro jest lepszy.
    • drogimex Re: Podkład pod panele Selit-Pro 2 mm ??? 03.05.15, 23:17
      Witam,
      osobiście odradzam podkłady pod panele o grubości poniżej 5mm. Polecam artykuł na ten temat na stronie zbudujmydom.pl/index.php?page=jak-wybrac-podklad-pod-deske-trojwarstwowa
      W domu stosowałem palene XPX (na parterze) oraz korkowe (na piętrze). Bardzo dobrze układa się na nich deski i po kilku latach użytkowania nie ma żadnych odkształceń w miejscu ustawienia mebli, co niestety czasami zdarza się przy podkładach tanich, o grubościach do 2-3mm.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka