marlenka3333 19.08.15, 23:52 Szukam ekstra parkietu, desek. Czy ktos wie cos o deskach Maharajah? Nic o nich nie ma na forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlenka3333 Re: parkiet Maharajah 22.08.15, 10:43 Ktos cos wie cos? maharajahparquet.com ? Odpowiedz Link Zgłoś
passsa5 Re: parkiet Maharajah 28.08.15, 18:41 No pewnie :) Mamy almond, te jasne śliczne. Położone na wiosnę, na razie nie mam zastrzeżeń. No może tylko to, że trudno dobrać meble :D:D Ale dopiero się wprowadziliśmy. Mają taki egzotyczny pastelowy look. Chyba pójdę w białe meble. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola685 Re: parkiet Maharajah 17.09.15, 18:36 Poczytaj na temat tych egzotycznych desek na tej stronie. Mysle, że w Faq znajdziesz wszelkie odpowiedzi na Twoje pytania. Moim zdaniem, jeśli kogoś stać i chce zainwestować w podłogę na lata, to warto je położyć. Sa trwalsze niż dębowe, mniej pracochłonne i wyjątkowo wyglądają. Co do mebli, to myślę, że w zależności od deski będzie łatwo dobrać kolor. Przy almondzie białe, albo kremowe będą wyglądały fajnie, więc dobrze kombinujesz passsa5. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka8383 Re: parkiet Maharajah 18.09.15, 08:35 Parkiety Maharajah Parquet są przepiękne. Jeśli interesują Cię ich parametry techniczne to wejdź na ich stronę maharajahparquet.com/ - później zakładka Maharajah i Pytania i odpowiedzi. Z tego co wiem to drewno merbau, z którego są wykonane, jest obecnie najlepszym drewnem, z którego wykonywane są podłogi. Nadaje się do ogrzewania podłogowego. Poza tym te podłogi są bardzo eleganckie i stylowe - świetne do wnętrz prywatnych i ogólnodostępnych (np. restauracje). Nie miałam okazji widzieć takiej podłogi "na żywo", ale same drewno znam, gdyż interesowałam się nim podczas budowy własnego domu. Odpowiedz Link Zgłoś