Dodaj do ulubionych

Łupek na dachu - kłopot

24.01.16, 08:54
Chce na dachu ułożyć łupek kamienny. Mam juz dostawcę, ale problem z wykonawcą. NIkt nie chce się podjąć. Ktoś może coś poradzić?
Obserwuj wątek
    • debski0 Re: Łupek na dachu - kłopot 24.01.16, 12:41
      Jeżeli myślisz o prawdziwym łupku, to niezły wydatek. W Polsce trudno będzie Ci o fachowca, który będzie potrafił to nie tylko ulożyć, ale odpowiednio zamocować, obrobić i spasowac. Byłem w NImczech i widziałem jak dekarze zasuwają takimi zagiętymi młoteczkami żeby to odpowiednio profilować. Na twoim miejscu pomyślałbym o czymś innym.
    • pogon8 Re: Łupek na dachu - kłopot 24.01.16, 17:32
      W Polsce trudno CI będzie o dobrego fachowca, chyba że dystrybutor łupku CI poleci jakiegoś. A swoją drogą gdzie kupujesz łupek, bo w Polsce to chyba niewiele. Proponuję zamiast łupka płytki struktonitu położyć albo jakąś szkliwioną dachówkę płaską.
    • jarecki_2 Re: Łupek na dachu - kłopot 25.01.16, 19:09
      Gdzie ma być wykonanie?
    • kent88dan Re: Łupek na dachu - kłopot 26.01.16, 12:41
      Możesz zwrócić się do firmy www.bauen.pl/ - mają świetnych fachowców od dachów.
      • malczynski34 Re: Łupek na dachu - kłopot 30.01.16, 18:00
        A firma będzie ukłądała tak? :) www.youtube.com/watch?v=9ROxUlRLzNE
    • krasnowski22 Re: Łupek na dachu - kłopot 30.01.16, 11:29
      NIe ma się co żyłować na łupek. Weźmiesz najlepszą dachówkę płaską w antracycie i będzie jak łupek a oszczędzisz pieniądze i czas.
    • bielski20 Re: Łupek na dachu - kłopot 03.03.16, 20:07
      Ale tu chodzi o łupek na dach, elewację, a nie łupek przemysłowy. To chyba jednak firma się nie przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka