rostowski 24.01.16, 08:54 Chce na dachu ułożyć łupek kamienny. Mam juz dostawcę, ale problem z wykonawcą. NIkt nie chce się podjąć. Ktoś może coś poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debski0 Re: Łupek na dachu - kłopot 24.01.16, 12:41 Jeżeli myślisz o prawdziwym łupku, to niezły wydatek. W Polsce trudno będzie Ci o fachowca, który będzie potrafił to nie tylko ulożyć, ale odpowiednio zamocować, obrobić i spasowac. Byłem w NImczech i widziałem jak dekarze zasuwają takimi zagiętymi młoteczkami żeby to odpowiednio profilować. Na twoim miejscu pomyślałbym o czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
pogon8 Re: Łupek na dachu - kłopot 24.01.16, 17:32 W Polsce trudno CI będzie o dobrego fachowca, chyba że dystrybutor łupku CI poleci jakiegoś. A swoją drogą gdzie kupujesz łupek, bo w Polsce to chyba niewiele. Proponuję zamiast łupka płytki struktonitu położyć albo jakąś szkliwioną dachówkę płaską. Odpowiedz Link Zgłoś
kent88dan Re: Łupek na dachu - kłopot 26.01.16, 12:41 Możesz zwrócić się do firmy www.bauen.pl/ - mają świetnych fachowców od dachów. Odpowiedz Link Zgłoś
malczynski34 Re: Łupek na dachu - kłopot 30.01.16, 18:00 A firma będzie ukłądała tak? :) www.youtube.com/watch?v=9ROxUlRLzNE Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowski22 Re: Łupek na dachu - kłopot 30.01.16, 11:29 NIe ma się co żyłować na łupek. Weźmiesz najlepszą dachówkę płaską w antracycie i będzie jak łupek a oszczędzisz pieniądze i czas. Odpowiedz Link Zgłoś
bielski20 Re: Łupek na dachu - kłopot 03.03.16, 20:07 Ale tu chodzi o łupek na dach, elewację, a nie łupek przemysłowy. To chyba jednak firma się nie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś