Dodaj do ulubionych

problem z etetrnitem w dachu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:50
mam zamiar kupic dom z 91 roku..niby wszystko okey ,ale przeraza mnie dach z
eternitu...trzeba go zdjac....czy potrzeba jakies specjalnej
techniki ,warunkow..opłacenia utylizacji..powiedzcie coś wiecej kobiecinie na
ten temat..nie znam sie....na tym...cos wiecej o eternicie prosze...wybic
sobie ten dom z głowy???
Obserwuj wątek
    • Gość: doc Re: problem z etetrnitem w dachu IP: *.tiscali.be 28.01.05, 22:12
      Cos na ten temat...
      www.e-dach.pl/1292_2922.htm
    • Gość: dachowiec pospolit Re: problem z etetrnitem w dachu IP: *.crowley.pl 29.01.05, 09:08
      nie masz cie czym przejmowac
      zaloze ze w okolicy jest wiecej domow krytych eternitem
      wystarczy poczekac chwilke bo firm zajmujacych sie utylizacja eternitu przybywa
      i ceny spadaja
      po drugie mozna liczyc na dotacje z urzedu miasta lub gminy
      jezeli dom jest usytuowany na uboczu zdala od ruchliwej drogi i mozna łatwo
      podjechac i wygrodzic teren to rozbiorka dachu nie przedstawia zadnych trudnosci
      w mojej firmie wwygłada to mw tak
      ustalamy termin bo trzeba powiadomic sąsiadow najlepiej jak domownicy wyniosa
      sie z domu wystarczy dostep do 230 V i biezacej wody przyjezdzamy na 7-8 rano
      a najdalej o 18 jest po sprawie
      koszt demontazu dachu ok8-10 zł za m/2 cena utylizacji 400 zł za tone
      sredniej wielkosci dach ma pow 150 m/2 a ciezar eternitu miesci sie w granicach
      1,5-2 t mysle ze nie jest to wygorowana cena

Pozdrawiam
      • Gość: sylvik Re: problem z etetrnitem w dachu IP: *.limes.com.pl 29.01.05, 20:02
        Jesli nie chcesz zrywac eternitu to jest fajny materiał SUPERFLEX FDF wejdz na
        strone www.deitermann.pl moze wyjdzie to taniej niz "rozbiurka dachu" a napewno
        mniej bałaganu
        • Gość: kressska Re: problem z etetrnitem w dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:35
          dzieki....teraz powalcze z sprzedajacym o zmniejszenie ceny....wszystko przez
          ten eternit :) buzka za podpowiedzi:)))pozdrufffka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka