Gość: zawijawsreberka IP: 195.117.147.* 22.02.05, 14:04 poszukuję okien dachowych, czy ktoś moze mi polecić? jakie lepsze drewniane czy PCV? i jakiej firmy? Fakro Roto czy Vellux? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slaw Re: Okna dachowe 22.02.05, 22:10 A robi ktoś dachowe w wersji PCV ? Różnica między Velux a Fakro jest zasadnicza - Velux ma "klamkę" na górnej krawędzi okna a Fakro na dolnej. Mają z tego względu inne zastosowania - bo po zastosowaniu niewłaściwego okna będziesz walić się oknem Fakro w głowę przy otwieraniu albo nie będziesz dosięgać do "klamki" Veluxa. Poza tym detalem różnice są na tyle małe, że to klamka decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
smellsliketen Re: Okna dachowe 23.02.05, 07:47 Dachowe z PVC robi firma Roto, wiem bo mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Okna dachowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 09:47 Velux wprowadzi również klamke na dole teraz jest promocja na te okna ja bym kupiła veluxa jest naj naj ... Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Okna dachowe IP: *.eranet.pl 27.02.05, 21:59 proponuje okna Velux zreszta sama zobacz www.e-dach.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herson Re: Okna dachowe IP: 217.153.133.* 28.02.05, 09:50 Niech Cię wszystkie świętości świata bronią przed zakupem oknien dachowym z PCV. To najgorsze g... jakie może być. Jeżeli dachowe to tylko drewniane. Dlaczego do tej pory wszyscy producenci stosowali tylko drewno???? Odpowiedź głupia ale prawdziwa - BO TAK MUSI BYĆ!! Drewno jest materiałem który oddycha, które jest zdrowe i najmniej ważny chyba argument, jest dużo ładniejsze i przyjemniejsze w użytkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś