Gość: Mr.Ski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 16:44 poszukuję fachowca który ma doświadczenie z optima sonic - systemem wyciszania ścian; mam do wyciszenia ścianę szer 350 cm wys 260 cm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topol71 Re: Optima Sonic 16.05.05, 07:00 Optima Sonic jest dziecinnie łatwy zwłaszcza dla fachowców od suchej zabudowy - wystarczy że zerkną w ulotkę, bądź ściągniętą ze strony www.isover.pl - instrukcję montażu. Jedyne co różni ten system od tradycyjnego montażu wełny na ścianie w profilach to fakt, że mata z wełny szklanej pokrywa całą powierzchnię ściany izolowanej i tego trzeba przypilnować, bo od tego zalezy skuteczność systemu. Z fachowcem pomoga Ci w hurtowniach, gdzie to sprzedają (choć front robót nie jest imponujący)podrzuciłbym Ci jakiś telefon TYLKO NIE NAPISAŁES SKĄD JESTEŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
topol71 Re: Optima Sonic 17.05.05, 06:45 zadzwoń tam 884-73-05 firma nazywa sie Cemhurt - specjalizuja sie w systemach suchej zabudowy, kogos ci polecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Optima Sonic IP: 195.117.30.* 19.05.05, 12:31 Witam. Czy masz własne doświadczenia z systemem Optima Sonic. Tzn. chodzi mi o jego skuteczność - czy dobrze wytłumia dźwięki z zewnątrz. Ja założyłem korek izofoniczny ale jego skuteczność oceniłbym tylko na 15-20%. Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.ski Re: Optima Sonic IP: 164.128.46.* 19.05.05, 18:28 niestety nie mam doświadczenia z korkiem; ale optima i korek to chyba jedyne dostępne rozwiązania; zamierzam wyciszyć ściany ze względu na szum wody Odpowiedz Link Zgłoś