ruda_val 10.07.05, 21:57 Witam, Postanowiliśmy zainwestować w pompe ciepła. Czy ma ktos może kontakt do sprawdzonej firmy z Poznania? Pozdrawiam Ruda Val Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marian Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:28 zobacz www.e-instalacje.pl to serwis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIS Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 00:05 biuro@tis-polska.com Robimy pompy ciepła powietrze powietrze grzeja do -5 latem klimatyzacja są zintegrowane np z ogrzewaniem nadmuchowym gazowym ziemnym lub gazowym płynnym. Tanie w eksploatacji , niedrogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyk Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:32 Przelicz tylko czy ta inwestycja NAPRAWDĘ się opłaca. Bo sprzedawcy skwapliwie pomijają koszt energii elektrycznej do rozruchu i funkcjonowania tego czegoś!!!! Mamy dwoje znajomych z tym urządzeniem - totalna porażka finansowa - za małe domy. Poza tym oszczędzili na nie autoryzowanym instalatorze, więc dołożyli na poprawkach. Ale po poprawkach i tak się nie opłaca eksploatacyjnie. Nasz instalator robi takie rzeczy, ale potwierdza, że od 400 m2 zaczyna to mieć sens. Z moich badań wynika (właśnie skończyliśmy c.o), że lepeij zrobić tradycyjne ogrzewanie gazem lub olejem, a oszczędności szukać w rekuperatorze - znane mi dwie instalacje u znajomych są w porządku i tu założenia oszczędnościowe się sprawdzają. Nas niestety nie było stać na rekuperator. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_val Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła 29.07.05, 11:50 Witam, W naszym przypadku powinno się opłacać bo w ramach jednej instalacji chcemy ogrzewać trzy budynki. Jeśli Wasz instalator jest z Poznania i także zajmuje się pompami cieła to może podzielicie się namiarami ;-) Pozdrawiam Ruda_Val Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyk Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:44 No niestety nie, Warszawka. Życzę więc sukcesów. Ale patrząc po doświadczeniach tych znajomych myślę, że powinniście BEZWZGLĘDNIE skorzystać z usług ekipy dostawcy sprzętu. To eliminuje głupie gadki: to nie my, to oni. W przypadku tak dużej inwestycji (50 kPLN przynajmniej jak sądzę) i BARDZO wrażliwej na wykonawstwo technologii warto mieć takie zabezpieczenie na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyk Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:55 I jeszcze jedna uwaga od mojego instalatora. Wczoraj przy okazji oględzin naszych świeżo powieszonych kaloryferów (dużych bo do kotła kondensacyjnego) powiedział, że dopiero duże grzejniki to są przy pompie ciepła. Sprawdź jak z tym jest, bo i nasze na 40 st. wody grzewczej wyszły OGROMNE. Ja tego nie badałem, bo pompa ciepła odpadła od początku, a zmiana kotła z tradycyjnego na kondensacyjny spowodowała ogromny przyrost wielkości grzejników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła IP: *.181.74.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.14, 15:19 Polecam INSTALPRIM z Poznania. Mają doświadczenie i autoryzację producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vako Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.14, 15:26 Zadzwoń do Line Hydraulik Poznań, jeżeli szukasz dobrego instalatora hydrauliki, instalacji c.o. i wodno - kanalizacyjnych. Lepszego speca nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sofath Re: [Poznań] instalacja pompy ciepła 13.06.14, 10:20 Zapraszamy do kontaktu z naszym koncesjonerem www.sofath.pl/sofath_wielkopolskie/. Opinie klientów znajdują się tutaj: www.sofath.pl/opinie_klientow/ Pozdrawiamy i zapraszamy do kontaktu! Odpowiedz Link Zgłoś