Gość: confused... IP: *.range86-131.btcentralplus.com 09.01.09, 14:35 Bylam w USA na wizie J-1 i jest na niej napisane, ze 'BEARER IS NOT SUBJECT TO SE CTION 212(E). TWO YEAR RULE DOES NOT APPLY. Co to wlasciwie oznacza?? BARDZO WAZNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniabos Re: 2 year rule does not apply 09.01.09, 16:18 Nie denerwuj sie, to bardzo dobrze dla Ciebie :-). Posiadacze niektorych wiz J-1 podlegaja regule, ze po ukonczeniu pobytu na tej wizie musza przebywac w kraju pochodzenia przez dwa lata, zanim moga wystapic o nastepna wize amerykanska uprawniajaca do pracy. Ciebie ta regula nie dotyczy i o tym jest ten wpis w paszporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uj mozna dostac nastepna wize IP: 84.201.219.* 09.01.09, 17:54 jesli postara sie osoba o zniesienie tego zakazu,,ten zakaz tez dotyczy wyjazdu na pobyt staly,wize narzeczenska. Ciebie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: confused... Re: mozna dostac nastepna wize IP: *.range86-131.btcentralplus.com 10.01.09, 01:30 Mam spotkanie w Ambasadzie w Londynie we wtorek. Boje sie bo ubiegalam sie juz o wize studencka w Polsce w marcu 2008 i jej nie dostalam. Teraz chce jechac na 10 dni na wizie turystycznej. Jade wlasnie do swojego narzeczonego ale nie wiem czy powinnam mowic, ze do narzeczonego czy do kolegi?? Moga pomyslec, ze pojade tam, wyjde za maz i zostane wiec naprawde nie wiem co powinnam powiedziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uj Re: mozna dostac nastepna wize IP: 84.201.219.* 10.01.09, 08:22 A dlaczego tej wizy nie dostalas?bo to tez moze byc wazne na rozmowie . W ds 156 masz tez taki punkt o wizytach po wize ,kiedy bylas i po jaka wize. Przemysl dobrze co masz mowic,wiele dziewczyn odchodzi z kwitkiem bo widac ze leca do narzeczonego a mowia ze leca do kolegi-znajomego. sa tez takie ze mowia-pisza ze leca do narzeczonego a dostaja wize. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: confused... Re: mozna dostac nastepna wize IP: *.range86-131.btcentralplus.com 10.01.09, 18:36 Wizy nie dostalam ze wzgledu na 'brak wystarczajacych wiezi z krajem'. Faktycznie takowych wiezi nie mam bo mieszkam w Anglii. Dlatego mysle, ze chyba lepiej starac sie o wize w kraju w ktorym aktualnie mieszkam bo latwiej bedzie im ocenic moja sytuacje?! Chyba powiem jednak prawde, ze lece do narzeczonego bo chyba lepsza taka prawda niz glupie krecenie o koledze... Chyba sie troche denerwuje:) Odpowiedz Link Zgłoś