Dodaj do ulubionych

Rodem z Wyspy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 09:10
Gratuluje znalezienia architekta który zrozumial potrzeby włascicieli.jestem
na etapie projektowania domu - nie obrazając nikogo to straszne konowały
wcale nie czują klimatu jaki chcialabym nada domowi -jestem załamana!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Izabella bardzo udane zestawieina kredytow - www.emoney.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:51
      www.emoney.pl
      Polecam te strone,wyszukiwarka kredytow mieszkaniowych - porownanie ofert,
      SUPER ZESTAWIENIA!
    • ela.tu-i-tam Re: Rodem z Wyspy 11.08.05, 11:27
      Cytat:

>>Dobieranie oświetlenia do jadalni zajęło właścicielom sporo czasu. Po wielu
      przymiarkach sami wymyślili ogromną kutą lampę na dwadzieścia świec. To jednak
      nie jedyne oświetlenie tego pomieszczenia, którego wysokość sięga ośmiu metrów -
      na belkach dodatkowo zamontowano dyskretne, nierzucające się w oczy lampy
      halogenowe.<<

8 metrow pod sufitem w jadalni to jest slicznie. Prosze podac koszt ogrzewania,
      zeby tam bylo 20 stopni w zimie.
    • adasha Re: Rodem z Wyspy 21.12.05, 14:18
      Bardzo mi się to podoba. Jest tu wszystko przemyślane.Jeśli chodzi o ładne
      połozenie ( działkę ) to zamierzam kupic taką piękną działkę w okolicach
      Warszawy, 35 km na północ nad samą Wisłą k/ Zakroczymia w Smoszewie.Na wysokich
      skarpach wiślanych k/ pałacu. Jak Kazimierz n/Wisłą tylko blisko.A ten dom ma
      duszę. I jest na pewno bardzo wygodny.Pozdrawiam.
    • Gość: Alek Re: Rodem z Wyspy IP: *.tosa.pl 13.07.06, 12:57
      Podoba mi się takie podejście do tematu. Mój do postawiłem z najwyższej jakości
      materiałów, taki jaki mi się zawsze marzył, w 22 miesiące. Projektów obejrzałem
      setki, zaledwie kilka mi się spodobało, wybrany projekt dodatkowo przerobiłem.
      Ale to rzecz gustu. Najważniejsze jest połączenie wysokiej jakości z
      funkcjonalnością i estetyką, a to jest naprawdę drogie.
    • Gość: Marta Rodem z Wyspy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:39
      Naprawdę wspanialy dom... Ja rowniez jestem na etapie budowania domu 500m i
      musze przyznac ze jest z tym załatwianiem wszystkiego wiecej klopotu niz z
      budowa...
    • Gość: Trak Rodem z Wyspy IP: *.icpnet.pl 03.01.07, 23:58
      Podoba mi się ten domek. Zawsze ceniłem ludzi, którzy konsekwentnie dążyli do
      zachowania wybranej stylistyki. Tutaj widać, że inwestorzy wiedzieli co chcą
      uzyskać i udało im się to zrobić. Jest to szczególnie cenne w Polsce, gdzie
      mało kto ma świadomość tego, że istnieje coś takiego jak styl architektoniczny.
      Za stylowe uchodzą domki które przy bardzo dużej dozie wyobraźnie kojarzą się
      ze staropolskim dworkiem ale częściej z przypadkową składanką taniochy albo
      pretensjonalnego bogactwa. W polskim krajobrazie, zdominowanym przez tego
      typu "architekturę" no i zupełnie bezbarwne "kostki" dom taki jak ten uchodzi
      za perełkę na którą nie sposób spojrzeć inaczej jak z zachwytem lub zawiścią.

• Gość: eco Re: Rodem z Wyspy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:04
      ...to tzreba znaleźć innego architekta/ inne biuro arch -wiele biur w Polsce
      (choć tak jest także i i w innych państwach) pracuje wedle zasady "jak
      najwięcej, jak najszybciej zrobić by zarobić" -domki jednorodzinne nie są byt
      wdzięcznym tematem dla tego typu biur właśnie z powodu "zmienności" inwestora,
      który ma wizję a proponowane rozwiązania nie są ym czego szuka. Zjednej strony
      jest to też "wina" inwestora ponieważ (co wydaje sie naturalne) szuka biura,
      kótre projektuje najtaniej i/lub najszybciej, a to pociąga za sobą takie
      sytuacje, że wizja inwestora nie pokrywa się z wizją proponowaną przez biuro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka