Dodaj do ulubionych

co zrobić,żeby nie stukały panele

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 21:32
Bede własnie kładł podłogę. Na razie deski barlineckie.ale słyszałem, że one
też stukają, co doprowadzać może do szału. Co zrobić, żeby nie stukały.Chcę
też w innych pokojach położyć panele, ale nie wiem czy jest na to jakis
sposób, żeby zamortyzować hałas.Słyszałem, że można je przykleić,ale tego
raczej robić nie będę.Więc może jakiś podkład?ale jaki???Będę wdzięczny za
pomoc....
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:42
      Najprostsza rada: nie chodzić po nich. Wiem, że rada jest mało praktyczna :)
      • Gość: Arti Styl Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:47
        Jest dostepny w sklepach podklad cos podobnego do plyty spilsnionej ok 8mm
        skutecznie tlumi poradza w sklepie
        • Gość: bulba Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.if.uj.edu.pl 09.08.05, 07:12
          Połuż na nich dywan.
          Pozdrówka
          bulba
    • Gość: andrzej Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 11:15
      zobacz taką piankę izofloor. ja mam 6mm i jest dobrze
      kosztuje około 7 zł za m2. komfort?
      • Gość: pol Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.prw.pl 09.08.05, 11:37
        a masz ją pod panelami czy barlinkami???
        • Gość: tytan pracy Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:22
          jest specjalna gabka pod panele lub dwa w jednym -gabka z folia.Albo plyty z
          prasowanego kartonu 50cm-50cm. gr.5mm.
          • lgosia1 Re: co zrobić,żeby nie stukały panele 09.08.05, 19:05
            wszystko to g....daje, gdy ma się wędrującego po nocy ogromnego psa z
            pazurkami. Wszystko próbowaliśmy w praktyce, różne specjalne podkłady,
            specjalnie wyciszane same panele.... skończyliśmy na wykładzinie dywanowej:))))
    • Gość: ulak Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.crowley.pl 09.08.05, 22:02
      niestety,tylko przyklejenie do podłoża gwarantuję stabilną cichą ,możliwą do
      renowacji podłogę...oczywiście podnosi dość istotnie koszty ,no i trzeba
      pamiętać o równym,mocnym podłożu i dobrym gruncie i takim też kleju.. Pozdrowionka
      • Gość: angela Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.kwik / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:32
        co zrobic podczas piatkowej burzy namokly mi panele pod oknem czy jest jakas
        szansa na uratowanie lub czy mozna je reklamowac !! pomozcie !
        • Gość: ddd Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:18
          Reklamuj, tylko szybko bo wyschną i w sklepie nie uznaja Ci reklamacji.
        • Gość: dewa Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:04
          a cóż tu można reklamować? przecież nie panele , no chyba,że okna
          • afryka_dzika Re: co zrobić,żeby nie stukały panele 11.08.05, 12:56
            Mam zwykłe panele i nie wierzyłam że panele stukają - póki nie poszłam do
            znajomego którego panele stukają. Ja mam panele klejone pod to folia i gąbka
            (takie w zestawie z niebieską folią). Kolega- klik klali (chyba tak się
            zazywa?) i niewem co pod tym.
            • lgosia1 Re: co zrobić,żeby nie stukały panele 11.08.05, 13:24
              zależy o jakim stukaniu mowa....
              Jak postukasz paznokciem też nie stukają? Albo jak pies przejdzie z pazurkami?
              Jeśli faktycznie nie stukają, to powiedz dokładnie co masz jakiej firmy!!!!!
              Życie mi uratujesz!!!
              • Gość: pol Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.05, 22:53
                mam deski barlineckie, z przeceny za 57złotych, ale jeszcze potrzebuje 35
                metrów i tu pewnie moje finanse sie skonczą i trzeba bedzie zakupic jakies
                panele za 30-40 złotych...
              • afryka_dzika Re: co zrobić,żeby nie stukały panele 12.08.05, 16:45
                Zwykły kronopol (??) AC4 czy A4 (chodzi o wytrzymałość na ścieranie), klejone.
    • lkc Re: co zrobić,żeby nie stukały panele 11.08.05, 13:56
      A może jeszcze się zastanów? Moi znajomi mają panele (chyba barlineckie) i już
      na nie narzekają, właśnie przez stukanie. Może policz sobie ile zapłaciłbyś za
      normalne deski podłogowe (+ położenie + cyklinowanie + lakierowanie), bo na
      pewno nie kładziesz paneli za 5zł/m2. Może okazać się że wyjdzie na to samo a
      podłoga przynajmniej będzie naturalna.

• mcmacpl Re: co zrobić,żeby nie stukały panele 11.08.05, 16:13
        Wystarczy że kładzie panele za 40zł/m2. Drewniana podłoga w życiu nie będzie
        taka tania. Oczywiście są też panele za 100zł/m2. Ale tu już sensu nie widzę
        żadnego...
        • Gość: mif Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:59
          mcmacpl napisał:

> Wystarczy że kładzie panele za 40zł/m2. Drewniana podłoga w życiu nie będzie
          > taka tania. Oczywiście są też panele za 100zł/m2. Ale tu już sensu nie widzę
          > żadnego..."

... bo też stukają.
    • milord2005 Re: co zrobić,żeby nie stukały panele 12.08.05, 12:24
      Rozważ połozenie podłogi z desek.W jednym pokoju mam panele ,są za
      beznadziejne.Rok temu remontując drugi pokój przez przypadek dowiedziałam się
      ile kosztuje podłoga z desek sosnowych wyniosło to ok.250 zł więcej niż panele
      a efekt nieporównywalny i sto razy łatwiejsze w utrzymaniu.19 m podłogi
      kosztowało ok1700 zł tj. deski ,nabicie nowych,cyklinowanie i kapon i
      lakier.Malowałam sama.
      • Gość: Jarek Re: co zrobić,żeby nie stukały panele IP: *.crowley.pl 12.08.05, 14:16
        Tak, tylko że sosna jest bardzo miękka i bardzo szybko się niszczy. Pozatym nie
        zawsze podniesienie podłogi o kilka centymetrów jest możliwe.

J.
      • Gość: Jacek deski sosnowe IP: *.citibank.com 22.08.05, 13:19
        Nosze sie z zamiarem polozenia desek sosnowych. Mozesz podac jakies namiary na
        producenta, fachowca ktory je kladl? Z gory dziekuje, moj mail: bedi70@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka