Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O POMOC -remont

26.08.05, 21:02
Witam!
Mam na imię Ania i proszę wszystkich o pomoc.Moja mama postanowiła zrobić
remont mieszkania ok.100m w Tarnowkich-Górach woj.Śląskie i poszukuje firmy
remontowej,takiej żeba była naprawdę profesjonalna.Będę wdzięczna za
wszystkie polecone mi firmy.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: PROSZĘ O POMOC -remont IP: *.chello.pl 27.08.05, 13:56
      Nie wywołuj burzy w szklance wody . Co drugi Polak uważa się za swietnego
      fachowca budowlańca , a 480 000 fchowców budowlańców oficjalnie jest
      bezrobotnymi bez prawa do zasiłku . Ciężką będziesz mieć przeprawę z tym
      wyborem wszak każdy znajomu znajomego Ci poleci swojego znajomego budowlańca
      bez pracy , a to , że prawie nic nie umieją poprawnie zrobić to jest najmniej
      ważne , ważne jest , że zaczną zarabiać . A wszystko finansowane będzie z
      twojej lub mamy kieszeni , portfela . Możesz jeszcz się wycofać gosto2
      A napewno przemyśl to , w mieście Przemyśl
      Krótki urlop dorze Ci zrobi i możesz zaplanować szczegóły remontu.

• czlonek_sojuszu Re: PROSZĘ O POMOC -remont 27.08.05, 14:57
        Arek: ale z ciebie głupek
        Gosto2: Pamiętaj o umowie. Wszystko musisz mieć na piśmie. ŻADNYCH pieniędzy z
        góry - ewentualnie za materiały, rozliczane fakturami, ale to tylko jeśli nie
        masz czasu sama ich kupować. W umowie muszą być:
        1. zakres prac - DOKŁADNIE opisany - np. ułożenie kafelków, malowanie, ułożenie
        podłóg itp, razem z CENĄ JEDNOSTKOWĄ i ilością jednostek (M2, sztuki, itp).
        2. Termin wykonania
        3. ODSETKI za zwłokę - im wyższe tym lepiej
        4. Klauzula, że wszystkie zmiany umowy muszą być dokonywane na piśmie
        5. Warunki rezygnacji z usług fachowca (zerwania umowy) - np. po dwukrotnym
        zwróceniu uwagi na niewłaściwe wykonanie jakiejś pracy, w przypadku
        nieuzgodnionej przerwy w pracy, dłuższej niż jakiś okres itp..

W ten sposób zabezpieczysz się przed wyłudzactwem i naciągactwem "fachowców".
        • Gość: ll Re: PROSZĘ O POMOC -remont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:41
          Arek: ale z ciebie głupek
          To oszołom "dobrydom",pisze tu non stop pod wieloma nicami byle nie pod swym
          pierwotnym,spalonym i wyśmianym tu :)
          • Gość: Hi hi ha ha POMOC -remont poczytaj topik CZARNA LISTA IP: *.chello.pl 27.08.05, 19:36

Członek sojuszu partaczy uważa jak zresztą pewnie wielu innych partaczy
            ekspertów z Bożej łaski ze wszystkiemu winny jest niby spisek pod nazwą dobry
            dom To jakiś wzorujący się na Macierewiczu paranoiczny kretyn .
            Wszędzie zawsze bedzię węszył i wyczuwał spisek na uczciwych poczciwych
            Polaków. W polityce to norma , ale , że próbują nam to przenieć na fachowców
            budowlańców to już giga-paranoja.
            AUTORKO poczytaj sobie topik CZRNA LISTA to także robota
            być może robota jakowegoś dobrego domu .

CZARNA LISTA- UWAGA
            Autor: Gość: mła IP: *.chello.pl
            Data: 18.07.2005 17:51 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
            kontynuacja - wątku 'pomocy, nieuczciwy 'FACHOWIEC'
            może tak sobie pomożemy?
            ja to juz właściwie po fakcie
            ale niech by było ku przestrodze
            nikomu nie życzę by przechodził to co my po przejściu "CUD" ekipy
            Karol Ołdakowski z Warszawy...........

• marek_53 Re: PROSZĘ O POMOC -remont 28.08.05, 00:58
            WSZYSCY ROBIĄ DOKŁADNIE CI WODĘ Z MUZGU.A NAJLEPIEJ GDYBY ONI BYLI TYMI
            FACHOWCAMI I WZIĘLI SIĘ DO PRACY . NIE POMOGĘ CI OSOBISCIE MOGĘ TYLKO
            DORADZIĆ . MUSISZ KIEROWAĆ SIĘ WŁASNYM DOŚWIADCZENIEM INFORMACJĄ OD NP.
            ZNAJOMYCH I PYTAJ SIĘ O REFERENCJE . JESTEM WYKONAWCĄ TAKICH ROBÓT ALE DZIAŁAM
            NA INNYM TERENIE I POPRZEDNIE WYPOWIEDZI SĄ DLA MNIE BEZSENSOWNE . SĄ DOBRZY
            WYKONAWCY I DOBRZY INWESTORZY ALE MOŻE BYĆ ODWROTNIE .
            POZDRAWIAM
            • Gość: Hi , hi , ha ha Re: PROSZĘ O POMOC -remont IP: *.chello.pl 28.08.05, 14:36
              Mareczek odkrył amerykę są dobrzy i żli Mareczku to wiedza na poziomie 4-latka
              A pani autorce topiku chodzi o bardziej dorosłe osoby do wykonania czynności
              prac remontowych. Nie łudź się autorko topiku akurat prace budowlane
              wykonywane są ze znacznymi oporami przez wszystkich dosłownie zmęczenie ,kurz
              brud towarzyszą takowym pracom prawie codziennie trzeba Ci wytrwałych ludzi
              znajacych się na rzeczy i na dodatek będących w sytuacji bez wyjścia ( muszą
              mieć pieniadze ). Stawiasz im twarde ale realne warunki nadzorujesz
              ( do tego można kogoś wynająć ) i płacisz za tylko już wykonane czynnośći
              jakie to czynności i co trzeba zrobić najlepiej ustalić z kilkoma osobami z
              branzy budowlanej dobrze jeśli są to osoby niezależne od siebie nawzajem.
              Powierzanie wszystkiego jednej jedynej firmie lub osobie nie zawsze się udaje
              Trudno być najlepszym we wszystkich zawodach budowlanych , a przeciętnej firmy
              nie stać na trzymanie w rezerwie fachowców wszystkich zawodów.
              • gosto2 Re: PROSZĘ O POMOC -remont 28.08.05, 15:18
                dzięki za wszystkie porady ale myślałam ze ktoś poda mi nazwisko osoby lub
                nazwe firmy do której mogę mieć zaufanie i sie nie rozczaruję pozdrawiam
                • Gość: Hi hi , ha , ha Re: PROSZĘ O POMOC -remont IP: *.chello.pl 28.08.05, 16:01
                  Żartujesz chyba , gdzie jest osoba majaca szczerą ochotę pracować sumiennie
                  wytrwale bardzo precyzyjnie w brudzie i kurzu co niestety często towarzyszy
                  remontom. Jeśli takowa osoba firma znajdzie się to tylko i wyłącznie pod
                  przymusem finansowym a wię c ile oferujesz i co chcesz poprawić w mieszkanku ,
                  domu a wówczas i łatwiej będzie wytypować odpowiednich ludzi w odpowiednim
                  czasie. Na szczęscie szczęsliwy traf mozesz liczyć ale to tak rzadkie prawie
                  jak wygrana w totka. A może Ty naiwna jesteś wierzysz w te bajery bezrobocia
                  i w to że robole będą zmuszeni pracować dla Ciebie za marne 5 zł. za godzinę .
                  Nawet jeśli znajdziesz tkowych to bedziesz mieć ich dość już po paru dniach
                  Dość ich picia ciąłego upominania się o zaliczki i bajzlu jaki zostawjaja po
                  sobie i swojej ,, pracy ,, .
                  • Gość: olo DOBRY DOMIE,zamknij się !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 16:59
                    Znowu piepszysz pesymizmy,wyjedz z kraju jak cI żle.
                  • Gość: Elliot Re: PROSZĘ O POMOC -remont IP: *.piotrkow.net.pl 28.08.05, 17:11
                    Co do picia to faktycznie dość duży procent "budowlańców" kieliszka i paciierza
                    nie odmawia ;) ale niektórzy znają się na swoim fachu i są trzeźwi :)
                    Jest tylko problem bo oni są z reguły drożsi, a każdy szuka superspeca za
                    najmniejsze pieniądze.
                    Niestety w tej dziedzinie jak wszędzie w życiu: jaka płaca taka praca.
                    • Gość: b.b. 01 POMOC -remont Nie daj się wykiwać autorko topiku IP: *.chello.pl 28.08.05, 19:25
                      Gość portalu: Elliot napisał(a):
                      Co do picia to faktycznie dość duży procent "budowlańców" kieliszka i paciierza
                      > nie odmawia ;) ale niektórzy znają się na swoim fachu i są trzeźwi :)
                      > Jest tylko problem bo oni są z reguły drożsi, a każdy szuka superspeca za
                      > najmniejsze pieniądze.
                      > Niestety w tej dziedzinie jak wszędzie w życiu: jaka płaca taka praca.

Słowa rozsądku i pewnego doświadczenia dobrze zrobią pani autorce topiku
                      może nie będzie daj Boże żalami , zaśmiecać topiku
                      CZARNA LISTA- UWAGA (66) Gość: mła /.
                      Powodzenia życzę w remoncie i napisz jak Ci idzie . Dobrze zaczęłaś zbierając
                      wpierw informacje , parę uwag masz i to z pierwszej ręki , nie daj się wykiwać
                      możesz pisać nawet co dzień temat slidnego wywiązywania się z umów przez
                      fachowców i inwestorów jest gorący i zawsze ktoś ci podpowie jak sobie radić.
                    • gosto2 Re: PROSZĘ O POMOC -remont 29.08.05, 08:07
                      hej z tym piciem to sie zgadzam chociaz do tej pory to nie miałam z takowymi
                      fachowcami do czynienia ( chyba ze chodzi o pana który naprawiał ostatnio u
                      mnie w wieżowcu windę.Tak się przyłożył do pracy i picia że o mały włos zabiłby
                      mnie drzwiami z windy)Dodam również ze wydaje mi się,że to taki mit z tym
                      piciem bo jak wszyscy mówią że robotnicy piją to każdy tak musi powtrzać.Musze
                      zwrócić uwagę na fakt,że Polacy są narodem,który całe życie narzeka i jakby
                      ludziom włożycz koronę złotą na głowy to i tak powiedzą że im źle. Natomiast
                      jeżeli chodzi o fachowców naprawdę dobrych to wiem że oni kosztują a ja
                      przecież nie wspominałam że moja mama chce zrobić remont mieszkania za
                      10zł.Dziękuję wszystkim za porady i nadal czekam może ktoś poleci mi jakąś
                      dobrą firmę( albo osobę)
                      • Gość: HIi , Hi Re: PROSZĘ O POMOC -remont IP: *.chello.pl 29.08.05, 11:32

gosto2 napisała:

> przecież nie wspominałam że moja mama chce zrobić remont mieszkania za
                        > 10zł.Dziękuję wszystkim za porady i nadal czekam może ktoś poleci mi jakąś
                        > dobrą firmę( albo osobę)

A za ile złotych Polskich chcesz zrobić ten remont mów takze do kieszeni
                        fachowców .A Ty ciągle kjak katarynka dajcie mi firmę nie pomyślałaś że firma
                        to 92 % kosztów pośrednich : Vat 22%, ZUS 44 % , podatek dochodowy 19 % ,
                        fundusz zdrowia 7 % . Na pocieszenie za kosmiczne narzuty dostaniesz fakturę
                        z pieczątką . Faktura takowa może się przydać w awaryjnej sytuacji braku
                        papieru toaletowego.Żadnych odpisów od podatku za koszty remontu juz nie ma .
                        Pozdrawiam HI . HI
                        • Gość: olo Dobryu dom :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:43
                          Ty znowu słowotok:(
                          • Gość: HI Hi . Dka olo zdecyduj się cogo chcesz po co piszesz IP: *.chello.pl 29.08.05, 18:09
                            Gość portalu: olo napisał(a):
                            Znowu piepszysz pesymizmy,wyjedz z kraju jak cI żle.
                            Gość portalu: olo napisał(a):

> Ty znowu słowotok:(

A Ty olo co niby chcesz ,,nam,, przekazać wnuczek Macierewicza jesteś
                            czy 1osobo-firma-robol. Krótko na temat proszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka