Dodaj do ulubionych

HM Inwest Sp. z o.o.

IP: *.arup.com 13.10.05, 09:38
Wszyscy, których zainteresuje oferta firmy HM Inwest powinni sprawdzić opinie
osób, które w końcu mieszkają w obiektach przez nią realizowanych. W moim
przypadku, sprawa zakończyła się wurzuceniem tej firmy z budowy jeszcze na
etapie stanu surowego z powodu całkowitego braku wiedzy budowlanej i bardzo
niskiej jakości realizowanych prac. Podobnie zrobili moi dwaj sąsiedzi, a
sprawa budowy budynku obok zakończyła się w sądzie.
Firma nie płaciła podwykonawcom, którzy zwracali się z roszczeniami do
inwestorów po rozwiązaniu umów.
W chwili, kiedy pojawiają się problemy finansowe, firma zmienia nazwę (kilka
razy w ciągu ostatnich trzech lat), ale siedziba i personel pozostają bez
zmian.
Przestrzegam wszystkich i odradzam podpisywania jakichkolwiek umów z tą firmą
pomimo atrakcyjnych cen, bo przekłada to się ma niską jakość otrzymanego
produktu. Moje doświadczenia są bardzo negatywne, a z tego co słyszałam
później od podwykonawców, to w przypadku innych inwestycji było jeszcze
gorzej. Teraz jestem pewna, że wyrzucając firmę z budowy niemal na samym
początku inwestycji oszczędziłam sobie wielu problemów, a stracony przez to
czas nadrobiłam zatrudniając prawdziwych fachowców.
Obserwuj wątek
    • Gość: Klient Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 21:43
      Aktualnie podpisałem umowę z firmą HC Invest, córką poniżej opisanej HM Invest.
      Bardzo chętnie skontaktuje się z autorem poniższego wpisu. Wszelkie rady będa
      mi pomocne, gdyz w każdej chwili będe sie mógł jeszcze wycofac z umowy. Proszę
      zaproponować formę kontaktu lub odpisac na karol_madej@yahoo.com.

Dziękuję bardzo
    • Gość: ROB Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.exatel.pl 26.07.06, 15:43
      Mam zamiar z podpisac umowę prosze o więcej informacji. Z pierwszych rozmów
      sprawiają wrażenie iż są OK.
      • Gość: gość Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.arup.com 27.07.06, 15:57
        Zdecydowanie odradzam. W moim przypadku też zapowiadało się sympatycznie, ale
        życie wszystko zweryfikowało. Rozstaliśmy się w trakcie realizacji prac, co
        odbiło się po kieszeni i terminach. Osobiście znam co najmniej trzy osoby,
        których kontakt z tym developerem zakończył się w sądzie.Polecam bezpośredni
        kontakt z osobami, które podpisały już umowy i muszą się męczyć mieszkając w
        obiektach o niskiej jakości, musiały dopłacić za poprawki albo w tej chwili
        widzą jak wydawane są ich pieniądze w trakcie realizacji prac i serce im się
        kraje. Oni nie wiedzą co to jakość prac i terminy.
        • Gość: Art. Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.novartis.com 07.08.06, 16:59
          A mogę prosić o namiary na developerów, których nie stanę się 'ofiarą'? W ciągu
          najbliższych dni mam podpisać z HM Inwest umowę...
          Z góry dziękuję i pozdr.,
          Art.
      • Gość: ART Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.novartis.com 07.08.06, 16:55
        Ja również myślę o kupnie mieszkania w innwestycji, której budowy się podejmą.
        Niestety, po przeczytaniu powyższego zastanawiam się nad podpisaniem z nimi
        umowy. Jak potoczyły się dalsze rozmowy - czy mogę prosić o informacje?
        Z góry dziękuję.
        • Gość: spaik Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:00
          zdecydowanie odradzam!!!!!!!
          straszne problemy po podpisaniu umowy wstępnej, zupełny brak profecjonalizmu!!!!
          miałem z nimi do czynienie i Wszystkim odradzam!!polecam PKO developmnent.
          • Gość: ROB Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 21:14
            Mam zamiar dalej podrążyć temat i podpisać umowę. ale narazie jestem w
            rosterce. Gdzie nie wejde na forum to o deweloperach pisze sie same brzydkie
            rzeczy. Czyzby wszyscy budowniczowie mieszkań byli be? Prosze podpowiedzcie.
            • Gość: Art. Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.novartis.com 21.08.06, 12:30
              Podpisałem z nimi umowę 10.08, przedtem przejrzał ją prawnik i naniósł
              poprawki, teraz umowa jest korzystniejsza dla mnie. Nanieśli wszystkie, które
              chciałem. Sprawdziłem obecne inwestycje HM Inwest (Paca, Nizinna), rozmawiałem
              z lokatorką na Paca, czytałem opinie na forum - zarówno o HM Inwest, jak i
              innych developerach.
              Forum to ściana płaczu, gdzie każdy może się "wypróżnić". Często te opinie to
              przykład histerii i upuszczania żalu, dość mało w nich racjonalnego podejścia
              do tematu (por.: forum o Siedleckiej 62 i Żólkiewskiego 13). Sam skończyłem
              budować dom i z doświadczenia wiem, że pewnych poprawek i dodatkowych wydatków
              się nie uniknie, dlatego najlepiej będzie przygotować się na to i zaplanować w
              kosztach wykończenia mieszkania. To, co spodziewane mniej boli...
              Wczoraj oglądałem z kolegą jego planowaną inwestycję - Olbrachta, inwestor -
              Budimex Nieruchomości. Lokalizacja cicha, choć pod przyszłym blokiem stawać
              będzie tylko jeden autobus, cena metra - 6700, do tego obowiązkowy garaż za ok.
              30 tyś. Według mnie - nienajtaniej, ale nie ja tam będę mieszkać...
              W czym Ci, ROB, jeszcze pomóc?
              • jacek_l Re: HM Inwest Sp. z o.o. 23.08.06, 11:54
                Witaj Art,

czy mógłbyś zdradzić jakie to zapisy naniosłeś i czy dotyczyło to
                mieszkania/domu (bo ponoć oni także domki budują).
                Z góry dzięki

Pozdrawiam
                Jacek
      • Gość: m Re: HM Inwest Sp. z o.o. IP: *.net-serwis.pl 10.09.06, 22:23
        Drodzy 'forumowicze' mam podpisaną umowę z nimi i wcale nie wiem czy mam się
        cieszyć czy płakać ...
        mogę tylko powiedzieć wszystkim zainteresowanym że mają duże opóźnienienia w
        rozpoczęciu budowy. Jak się zdązyłem zorientować ich plany inwestycyjne na
        następnę osiedla też są skazane na niepowodzenie - mam na myśli termin
        Zołkiewskiego mieli zacząć w czerwcu - jest wrzesien i nic, termin realizacji II
        kwartał 2007 już jest nierealny
        siedlecka - termin realizacji IV kwartał 2007 jeśli nie zaczną w tym roku to
        możecie się liczyć z II kw. 2008 - dopiero 50 % sprzedanych
        to samo grochów dęby
        Czapelska - chyba rozpoczęli realizację - sprawdzę jak będę przejeżdżał - termin
        realizacji I kw 2007 - ????
        nie odnoszę się do jakości - ale z forum i na ten temat można sie sporo dowiedzieć
        Jak zapytacie Państwo w biurze o terminy to mówią, że wszystko jest OK i będzie
        na czas, bujda na resorach, kłamstwo w żywe oczy. Sprzedać a potem niech się
        p.... Przestrzegam, trzeba uważać, zwróćcie na to uwagę jeśli negocjujecie
        umowy, musi być określona kara -odsetki za każdy dzię zwłoki, to jedyny sposób
        aby myśleć o jakimkolwiek terminie. Poślcie co zrobicie w sytuacji kiedy nie
        zaczynają w terminie a ceny rosną jak w tym roku, zrezygnujesz - bardzo proszę,
        to dla nich jescze lepiej. Zarobili na Twojej kasie a teraz sprzedadza drożej.
        A i cena w umowie musi być stała, i najlepiej umowa notarialnie

POzdrawiam
        m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka