gosire 25.10.05, 19:30 czy ktoś ma kocioł na owies lub coś więcej o tym wie? nadal mam dylemat z wyborem kotła, ponieważ jest to wybór na kilkanaście dobrych lat a nie na jeden sezon dlatego też mam nadzieję, że pomożecie mi w wyborze kotła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pello Re: kocioł na owies?????? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.10.05, 23:27 Obawiam się że nie ma na rynku kotłów na owies jako takich. Są palniki na owies instalowane do kotłów na paliwa stałe. Są również firmy, które reklamują się w internecie, że takie palniki, lub kotły z zainstalowanymi palnikami mają w swojej ofercie. Twój dylemat może powodować przede wszystkim cena. Palniki na owies są bardzo drogie, droższe od palników na pelety. Ale za to owies jest bardzo tanim paliwem. W ogóle pomysł jest bardzo interesujący, ale z doświadczeniem krucho. Jak dotąd w Polsce pracował tylko jeden palnik na owies. Chyba, że na ten sezon wykonano jakieś nowe instalacje. Jednak polecam kotły na pelety - tu są już większe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
52b1 Re: kocioł na owies?????? 14.11.05, 10:42 nie spotkalam jeszcze takiego kotla ale sa kotly do spalania paliwa ekologicznego jak pelets( drogi) i brykiety drzewne- ogrzewanie jest bardzo tanie, ekologiczne i bardzo proste w obsludze.. -Stala sprzedaz 22 7834334, 0693100281 Odpowiedz Link Zgłoś