Dodaj do ulubionych

podwieszany sufit

IP: *.devs.futuro.pl 07.11.05, 13:33
mam pytanie , bo robiłam podwieszany sufit w kuchni ok. 7 m2 z 3 halogenami +
kufer podwieszany nad stołem z którego są zamontowane 3 wiszące lampy + z
boku 2 halogeny (kufer był najperw mniejszy 55 cm szerokości 120 cm długości
a potem powiekszony do 90cm szerokości)i zapłaciłam 800 zł czy to
dużo???,wliczony też koszt przeróbki - wszystko zrobione jak bym to
nazwała "pod klucz" ??? zastanawiałam się bo z tego co przeczytalam na forum
to metr sufitu powinien kosztować ok. 20 pln + punkty elektryczne tzn u mnie
jest 8 pkt. , jak usłyszałam pierwotną wycene na 1200 to o mało nie upadłam,
dodam ze cena nie byla wcześniej ustalana, a wcześniejsze prace były liczone
sensownie więc ta cena wydała mi się dość wysoka, jaka jest wasza opinia???
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek651 Re: podwieszany sufit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:02
      8pkt.elektr.x40,- = 320,-
      7m.kw x35 = 245,-
      Zabudowa ca2,5mbx65=162,-

Razem; 720,-
      Taniej w Poznaniu bym tego nie robił.A więc twoja cena była przyzwoita.Nie
      martw się,a za 20,- metr kw to można robić w hali TESCO na przykład.
      Ludzie na tym forum wypisują często bzdury.

Jeżeli jest dobrze zrobione to na pewno nie przepłaciłaś.

Pozdrawiam
      • Gość: fan Re: podwieszany sufit IP: *.piasta.pl 08.11.05, 22:58
        Potwierdzam. Ludzie, uświadomcie sobie, że 10m2, a 20 m2 nie robi większej różnicy w robociźnie. Rozstawienie rusztu i zawieszenie płyt to róznica +- 3 godzin roboczych. Poszpachlowanie i malowanie jeczcze mniej. Także jeśli usłyszycie cenę 20zł/m2 podwieszanego sufitu, to jest to cena za minimum kilkadziesiąt m2, a nie za 7. I jest to bardzo dobra cena :).
      • konrado80 Re: podwieszany sufit 09.11.05, 06:17
        40 zł za punkt elektryczny w suficie podwieszanym to trochę dużo policzyłeś
        • Gość: Aśka Re: podwieszany sufit IP: *.devs.futuro.pl 09.11.05, 15:28
          bardzo dziękuję za informację bo myślałam że przepłaciłam,powiedział ze
          standartowo bierze za taki sufit 1200 ale po negocjacjach i biorąc pod uwagę ze
          to nie pierwsza jego robota u mnie i pewnie nie ostatnia to obniżył cenę
    • Gość: Lukas Re: podwieszany sufit IP: 217.153.150.* 09.11.05, 17:09
      Nie chce Cie martwic ale moja ekipa podlaczenie halogenow w suficie
      potraktowala jako 1 punkt swietlny, bo wszystkie sa podlaczone do 1 wylacznika.
      Cena zrobienia otworow i podlaczenia byla zawarta w cenie sufitu podwieszanego
      i kosztowala chyba 50 zl - 10 halogenow, a sam sufit 300 zl i bardzo
      powydziwiany. /Warszawa/
      • Gość: legwan Re: podwieszany sufit IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.05, 18:35
        To ja ciebie załammię. Cały sufit zrobiłem za darmo i to dwu poziomowy z
        łukami w tym oświatlenie. Zero kosztów roboty ...bo sobie to robiłem.
        • Gość: Ewelina Re: podwieszany sufit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 19:00
          Ale co ma do rzeczy to, że sobie sam zrobiłeś? Przecież Lukas nie podaje, ze
          wyszło mu tanio, bo robił sam, tylko podaje koszty ekipy, która buła tańsza.
          Więc co ma do rzeczy Twój post. Wiadomo, że samemu jest najtaniej.
          • Gość: legwan Re: podwieszany sufit IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.05, 21:51
            hmm.. wyjaśniam. Niewierzę że za sufit podwieszany i do tego wydziwiony ekipa
            weżmie 300 zł. Jest to nierealne. Jezeli masz do wykonania usługę i policzysz
            dojazd sprzęt i zaangażowanie kilku ludzi - ekipa. I jest to jedyna do
            wykonania rzecz w mieszkaniu to nie znajdziesz nikogo kto będzie się angazował
            za 80 zł na głowę i pracę co najmniej dwóch dni 9 wymogi technologiczne jak
            schniecie szpachli,farby, itp.)
            TOTALNA BZDURA - Lukas.

ps. zapewne zaraz Lukas to będzie tłumaczył innymi okolicznościami pracy. Ja
            to odebrałem tak jak to powyżej napisał.
            • Gość: fachowiec Re: podwieszany sufit IP: *.chello.pl 10.11.05, 01:18
              > ps. zapewne zaraz Lukas to będzie tłumaczył innymi okolicznościami pracy. Ja
              > to odebrałem tak jak to powyżej napis

Ja mysle ,że zrobił za tyle co napisał.
              Następnym razem zrobi i będzie wiedział ile ma wziąć kasy.
              Zdolny chłopak to i z rozumem sobie poradzi, a przynajmniej najpierw pomyśli...
              • Gość: tonks Re: podwieszany sufit IP: *.lns1-c10.dsl.pol.co.uk 10.11.05, 21:35
                ..."moja ekipa podlaczenie halogenow w suficie
                potraktowala jako 1 punkt swietlny, bo wszystkie sa podlaczone do 1 wylacznika."

Echh,niedlugo za darmo przyjdzie robic przy takich kowboyach.Idac dalej takim
                rozumowaniem : cale pietro jest podlaczone do jednego bezpiecznika,caly dom do
                jednej podstacji itd itp .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka