Dodaj do ulubionych

zatkana pralka-help

10.10.02, 14:37
problem jest może banalny, ale zatkałam sobie odpływ wody w pralce - chyba!
Woda scieka bardzo powoli, słabo wiruje, pranie po wirowaniu jest ciagle b.
mokre. Nie tak dawno zgubiłam w pralce to jeżdzące od zamka błyskawicznego -
może to gdzieś utkwiło - gdzie mam zaglądnąć? Nadmieniam, ze mam odpływ
bezpośrednio w ściane, tzn. w rure. Ale namotałam, ale moze ktoś mnie
zrozumie i pomoze Thx
Obserwuj wątek
    • Gość: pracz Re: zatkana pralka-help IP: 203.40.166.* 10.10.02, 15:03
      Nic nie wspominasz o filtrze.Jesli tam nie zagladasz(i to dosc czesto)to moze
      byc to,nawet w 100%.Znajdziesz tam to jezdzace od zamka,pare zlotych i kupe
      zbitego wlokna.Po oczyszczeniu tego badziewia bedzie jak nowa,gwarantowane.
      • norah Re: zatkana pralka-help 11.10.02, 08:54
        Thx! A.... gdzie jest ten filtr? Przepraszam, ale pralka nie jest moja, bo
        tylko wynajmuje mieszkanie i pralka jest właścicieli. To jets taki zwykły
        PRODOM, czy coś takiego. Pls o odpowiedź!
        • Gość: Jarek Re: zatkana pralka-help IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 11.10.02, 11:45
          U dolu pralki, zwykle w prawym dolnym rogu masz takie niewielkie drzwiczki. Jak
          je otworzysz, zobaczysz okragly korek od filtra. Do jego odkrecania w komplecie
          z pralka jest na ogol taki specjalny plastikowy kluczyk (cos a'la litera T z
          widelkami na koncu), ale jesli nie go ma, mozna probowac ten korek odkrecic
          recznie, badz (lepiej) kupic ten kluczyk (kilka zl) w sklepie z drobnicą AGD
          (taką typu zapasowe szczotki i worki do odkurzaczy, noze do maszynek do miesa
          itp).
          Dwie wazne uwagi:
          Po odkreceniu tego korka na podloge wyleje ci sie jakies pol litra wody, jesli
          to nowsza pralka, to gdzies obok korka bedzie koncowka wezyka zatkanego
          plastikowa zatyczka - po jej wyjeciu mozna najpierw ta wode spuscic w sposob
          bardziej kontrolowany.
          Zakrecajac filtr spowrotem zrob to starannie, tak zeby sam filtr dokladnie
          trafil na swoje miejsce, a korek rowno i do konca sie dokrecil. Sasiedzi
          mieszkajacy pod toba beda ci za to wdzieczni.
          • Gość: pracz Re: zatkana pralka-help IP: 203.40.160.* 11.10.02, 14:35
            No to juz Jarek wytlumaczyl Ci dokladnie ale wnosze,ze jesli nawet nie wiesz,ze
            takie cos istnieje to sukces gwarantowany(ten filtr to jest po odkreceniu korka
            taka szufladka w prowadnicach). Trzeba to robic co jakis czas,w zaleznosci
            oczywiscie od ilosci upioru:)).
            Pozdr.
            • Gość: norah Re: zatkana pralka-help IP: *.lot.pl 14.10.02, 10:14
              Panowie: Jareczku i Praczu! Jesteście kochani!!!!!!! Podeszliscie do sprawy
              profesjonalnie, a to cenie u meżczyzn! Dzieki!!!!!!!!!
              Jutro dam znac o wynikach moich poszukiwań!Pozdrawiam! I jeszcze raz dziekuje!
              • Gość: pracz Re: zatkana pralka-help IP: 203.40.166.* 15.10.02, 14:42
                Dzieki za dzieki.Daj znac co tam za bogactwo znalazlas?i jak wyglada teraz
                upior dzienny?
                • Gość: pracz Re: zatkana pralka-help IP: 203.40.169.* 24.10.02, 16:49
                  No i co?Pralka dziala i zadnej odpowiedzi???A my ciekawi jestesmy co znalazlas
                  w filtrze?Wstyd sie przyznac co tam nie bylo,co?Nie martw sie ja znalazlem duzo
                  ciekawostek:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka