Dodaj do ulubionych

domy gotowe

IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.12.05, 13:55
Witam, zalezy mi bardzo na czasie, dlatego chcialabym wybudowac dom z
gotowych elementow. Moze ktos sie osientuje, ile kosztuje mniej wiecej metr
kwadratowy. Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: domy gotowe POMOCY IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.12.05, 14:59
    • janq43 Re: domy gotowe 13.12.05, 16:10
      Najlepiej kupic mobile home:-))
      • Gość: link541 Re: domy gotowe IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 13.12.05, 17:59
        Witaj
        Wiesz nie wiem czy naprawdę zależy ci do tego stopnia na czasie żeby budować w
        technologii o której nie zdążyłeś się zorientować. Sam gdy rozmawiałem z ekipą
        która zachwalała ten rodzaj budowy zdążyłem się dowiedzieć, że za 1300 zł mogą
        wybudować 1m2 domu pod klucz. Podobno z dobrych materiałów " ale bez szaleńsw".
        Jednak niepewności nabiera się w momencie gdy widzisz jak to budują. Na
        upartego jeżeli nie trafisz na szkielet nogą możnaby się przekuć na wylot.
        Niestety ale to jest dom na kilka lat. Zastanów się nad konstrukcją murowaną np
        jednowarstwową. Uważam że każda budowa zrobiona w 4 tygodnie to lipa. Jeżeli
        uważasz że jest to dom na całe życie dla Twojej rodziny to może warto poswięcić
        mu co najmniej 6 m-cy
        Pozdr
        • marta9055des Re: domy gotowe 27.01.15, 09:29
          Bez przesady! Dom gotowy również jest domem na lata, nie prawda, że jego konstrukcję można naruszyć używając młotka :/
    • Gość: mif Re: domy gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=32224043&a=32272503
      Oby pośpiech i taniocha wykonania, nie obróciły się w katastrofę :(
      • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: domy gotowe IP: *.chello.pl 13.12.05, 20:20

Mif ale bredzisz Nie mal musisz pr5zynudzać sam budowqałeś chaę rok w dwa lata
        kalendarzowe . Straszna rozrzutność czasu , a więc i pieniędzy . A pani/an pyta
        o możliwości Tak są możliwości dobrego szybkiego budowania , ale jest też
        warunek muszą być zabezpieczone pieniądze na dom ok. 1300 zł m2 z materiałów
        tradycyjnych , jeśli za tradycyjne uznać tynk wewnętrzny z gipsu docieplenie
        ścian ze styropianu oraz cement jako materiał wiążący konstrukcję budynku .
        według podstawowych zasad sztuki budowlanej. Można i z pustaków
        ( budowa mifa , ale może to tylko ja , mam taką niecierpliwość ) i czekanie
        dwa lata aż skończą dziargać budowę uważam za nieporozumienie. Niektórzy jak
        mif
        ( wypowiedź na forum ) , są nawet ponoć dumni z takiego czekania . PARANOJA
        Dom buduje się , aby w nim mieszkać im wcześniej tym lepiej A czas wiązania
        podstawowego materiału dla konstrukcji domu ( beton na fundament , strop
        posadzki ) wynosi 14 dni . Mif musiał pewnie nakładać beton na fundamenty i
        stropy łyżeczką od herbaty ( dlatego zeszło mu się z budową dwa lata )albo
        budowali mu chatę co trzeci dzień pracując łopatą P A R A N O J A ...
        Bez urazy osobistej nie znam facia pod nickiem mif , ale to co na forum
        wypisał trąci średniowieczem ( jeśli idzie o technologię wznoszenia budynku )
        • Gość: mif Re: domy gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:52
          Ten post, to pewnie córka pisała. Prawie bez błędów.
          Jest wiele powodów, dla których buduje się dom. Nie tylko do zamieszkania.
          Choćby odpis podatkowy. PARANOJĄ jest o tym nie wiedzieć.
          • Gość: m Re: domy gotowe IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.12.05, 14:41
            podciagam :-)
    • dexmen123 Re: domy gotowe 27.01.15, 10:43
      Chciałbym polecić firmę V3nra ze względu na cenę i jakość wykonywanych usług.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka