Dodaj do ulubionych

Budowa - start

IP: *.com.pl / 217.97.246.* 04.02.06, 11:38
W końcu zapadła długo oczekiwana decyzja. Zaczynamy budowę. Znalazłem projekt:
www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=785.
Zdecydowaliśmy się na mały domek, m.in. dlatego iż nie chcemy całe życie
budować domu.
Niestety jak to często bywa nie ma idealnego gotowego projektu, dlatego
będzie to odbicie lustrzane i wyciągnięty garaż a w jego mjejsce powstanie
kotłownia.

Jakie są Wasze zdania na temat tego projektu.
A może coś innego byście zmienili.
Zapomniałbym najważniejszego: mamy działkę o szerokości 20m
Obserwuj wątek
    • Gość: wawa Re: Budowa - start IP: *.chello.pl 04.02.06, 12:05
      Fajny kurnik z takim dachem będzię hitem w całaj Twojej wsi
      • Gość: boqu Re: Budowa - start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:39
        chyba chcesz zrobic z garazu pokój- przeciez kotłownia jest przewidziana wiec
        nie rozumiem....
        • Gość: krzysiek Re: Budowa - start IP: *.com.pl / 217.97.246.* 04.02.06, 14:14
          ten projekt zawiera ogrzewanie na instalację gazową a my pakujemy się w piec
          miałowy lub ekogroszek
    • rispetto Re: Budowa - start 04.02.06, 12:48
      Świetny projekt i bardzo mi się podoba. Rozważ tylko, czy nie zrobić drzwi do
      garażu pod dachem w ganku. Jeśli nie przeszkadza Ci przejść się od czasu do
      czasu przy padającym deszczu lub śniegu do garażu to nic nie zmieniaj.
      • Gość: wawa Re: Budowa - start IP: *.chello.pl 04.02.06, 13:24
        Skąd eżmiesz kasę na dom . Dom domem każdy ma swój gust ale kasa musi być na
        budowę tak więc szczśliwcze.pokrótce.
        własne srodki ......................( ) %
        Pożyczka rodzinanna ................( ) %
        pożyczka z banku napisz
        nazwą który bank taki bobry........ ( ) %
        inne nazwyczjne środki jak pożyczka
        Z pracy wygrana w totka etc ........( ) %
        Nie wysilaj się w nawiasy wpisz dane
        Albo swój orginalny sposób na dom
        Szybko zdobędziesz majątek patentując to.
        W czepku urodzony odpada ( zbyt rzako potarzalna kombinacja )
        Pozdro . wawa
        • Gość: boqu Re: Budowa - start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:45
          nie wiem o czym pisze wa wa ale chyba mu chodziło o kredyt a on pisze o
          jakichs pożyczkach,pozycza sie od kumpla z banku sie bierze kredyt!!
          • Gość: wawa Re: Budowa - start IP: *.chello.pl 04.02.06, 14:35
            Jak zwał tak to zwał generalnie chodzi o pewien szelest papierków zwanych
            potocznie pieniądze , banknoty . Czy to będą to pieniądze , od cioci ,
            babci , mamusi , teściowej , narzeczonej , z banku , czy ze wszystkich takich
            źródeł naraz dla wykonawcy robót i materiałów nie jest ważne Ale na Bank PKO BP
            s.a nie liczcie nie oddadzą nawet tego
            co im wpłacono na konto oszczędności mieszkaniowych proponują po 10 latach
            comiesięcznego oszczędzania 10 groszy za 1000 zł comiesięcznych wpłat i odsetki
            ustawowe od groszy jest taki największy bank z 1,7 mln.. klientów tak
            bezczelnie okradzionych.
            Zobacz bezczelny list z taka propozycją 10 groszy za 1000 zł , rozsyłany
            klientom przez dyrektora oddziału PKO W Warszawie .voila.pl/jajk7/?1
            otworzysz list dyrektora klikając na czerwone ( 3 min)
        • Gość: menda Re: Budowa - start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:21
          Gość portalu: wawa napisał(a):

> Skąd eżmiesz kasę na dom . Dom domem każdy ma swój gust ale kasa musi być na
          > budowę tak więc szczśliwcze.pokrótce.(...)

Nie Twoja małpa i nie Twój cyrk, nie dla psa kiełbasa. Na pewno nie będzie
          czerpał z Twoich "doświadczeń" - naciągany pośredniku.

Krzysiek - chatka bardzo sympatyczna, bez niepotrzebnych - w naszym klimacie -
          szaleństw z oknami. Powodzenia :))
          P.S. Komentarze "wawa" możesz sobie darować - na zdrowie wyjdzie :))
          • Gość: wawa Re: Budowa - start IP: *.chello.pl 04.02.06, 14:41
            Ty!!! CZŁOWIECZKU o nicku menda zmień sobie nick na bardziej cywilizowany
            Nikt nie chce mi wierzyć , że na forum romawiam z kimś , kto się podaje za
            mendę .Wysil się powiedz , kto i czym , aż tak Cię skrzywdził , że nie masz
            wcale szacunku , dla swojej osoby. Panie(ni) o nicku na forum ,,menda,,
            • Gość: mif Re: Budowa - start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:47
              Gość o nicku "menda" gada i pisze "do rzeczy", w odrużnieniu od gościa o
              nicku"wawa" vel "dobrydom", vel "ekipa", vel "ekipa.wawa", etc., który
              pisze "od rzeczy" i jest faktyczną mendą tego forum.
              • Gość: wawa Re: Budowa - start IP: *.chello.pl 04.02.06, 15:06
                Odezwał się cenzor z Bożej łaski. Pokaż ten swój ,,regulamin,, , co niby komu i
                dlaczego można pisać . Baj , baj mif gadaj użytecznie i na temat przynajmniej
                Jeszcze tu tylko kretyna internetowego o nicku jarecki_2 brakuje .
                • jarecki_2 Re: Budowa - start 04.02.06, 15:21
                  Już jestem matole, już jestem! Wszystkie posty zamierzasz skazić Swoimi
                  wybroczynami? Że Cię Niemcy przy kolczykowaniu ominęli to nie mieści mi się w
                  głowie. Fachowiec od porad się znalazł. Poradź koledze jak oszczędzić na Twoich
                  pożal się Boże "usługach!! A może opowiedz nam o Twoich realizacjach,
                  REALIZACJACH!!! buahahahahaha, i pokaż ponownie na portali viola, razem z
                  innymi bzdurami jakie nam od zbyt długiego czasu prezentujesz. Szanowny Panie
                  Romanie Laskowski, przecież tak się Pan nazywa, czyż nie? A więc Szanowny Panie
                  Laskowski, jesteś Pan baranem jakich mało, o czym świadczą Pańskie wypowiedzi
                  skrupulatnie zapisywane przez osoby bywające na tym forum. Szanowny Panie
                  Laskowski Jesteś Pan ponadto oszustem, wandalem, i indywiduum kompletnie nie
                  mającym pojęcia o sprawach o których się Pan wypowiadasz. Pańskie dociekania
                  nadają się co najwyżej do gazety "super expres i to w rubryce żart rysunkowy.
                  Proponuję przenieść się na forum chorych psychicznie, o ile takie istnieje, a
                  jeśli nie istnieje, to masz Pan niepowtarzalną szansę takie forum stworzyć i
                  zostać jego moderatorem, właściwa osoba na właściwym miejscu. Gdyby ktoś miał
                  wątpliwości co do moich oskarżeń załączam linki do wypowiedzi Pana „wawa”
                  vel „elipa” vel „kosmiczny piard” vel „dobry dom” vel „roztopiona śnieżka na
                  pupie wujka Bolesława”.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34048458&a=34299517 wandal
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=33337278&a=33444612 oszust i
                  złodziej
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=34618564&a=34680909 analfabeta
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35023069&a=35026016 Facet „e-
                  lipa” jest niebezpieczny! Uwaga!!
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35115019&a=35154238 Esencja
                  oszczędności e-lipy. Ten jest najlepszy.
            • Gość: menda Re: Budowa - start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:05
              > Nikt nie chce mi wierzyć , że na forum romawiam z kimś , kto się podaje za
              > mendę .

Najwidoczniej na ten brak zufania sam sobie zapracowałeś. Pewnikiem fakt, iż z
              kimś rozmawiasz nie mieści im się w głowie - dla nich jest to
              niewyobrażalne :)))
              P.S. Czy Ty aby nie nadużywasz znaczenia słowa "rozmawiać"? W Twoim przypadku -
              takie odnoszę wrażenie - dominuje monolog z odtworzenia... często
              przywłaszczonych wypowiedzi.
              • Gość: wawa Re: Budowa - start IP: *.chello.pl 04.02.06, 15:07
                Normalnie , schodzisz do poziomu m .... Baj , baj m....
    • Gość: wawa Wszyscy ,,wyżeracze,, forum się już przedstawili IP: *.chello.pl 04.02.06, 15:11
      Brakuje jarecki_2 a moze zaczniecie w końcu coś rzeczowego ,,gadać,,
      Jak chłop(ak) ma zbudować ten ,,kurnik ,, domeczek , jakim sposobem
      technologią metodami . Wydaje się że człowiek , nie ma za dużo kasy
      na budowę ( skromny oszczędny projekt ) .
      • Gość: menda Re: Wszyscy ,,wyżeracze,, forum się już przedsta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:25
        Krzysiek napisał m.in.: "(...)będzie to odbicie lustrzane i wyciągnięty garaż a
        w jego mjejsce powstanie kotłownia.Jakie są Wasze zdania na temat tego projektu.
        A może coś innego byście zmienili. Zapomniałbym najważniejszego: mamy działkę o
        szerokości 20m "

> Jak chłop(ak) ma zbudować ten ,,kurnik ,, domeczek , jakim sposobem
        > technologią metodami .

Jego nie interesują betonowe bunkry wylewane do gisopwego szalunku na folderze
        otwieranym przez 3 minuty. To chciałeś przedstawić "wawa", nie mylę się? Jeżeli
        masz problem ze zrozumieniem zadanych przez Krzyska pytań to widac masz
        problem. On nie pytał się o sposoby finansowania ani o wybór najtańszej (dla
        wykonawcy) i najdoskonalszej (w mniemaniu wykonawcy) technologii a la Linia
        Maginota z naleciałościami Wału Pomorskiego i sztukatorstwa.

P.S. Komisja wojskowa. Sierżant przegląda dosier rekruta:
        - Sztukator? A co to za zawód?
        - Chodze po peronie z takim zajefajnym młotem i w koła wagonów sztukam panie
        sierżancie.
      • beton44 No jeszcze ja 04.02.06, 16:58
        Mam nadzieję że ściany będą z czegoś porządnego, np:

www.radbet.com.pl/betpustakimurarskie.html

a nie jakiegoś pianobetonu...

No i po Bożemu wypadałoby domek podpiwniczyć, a przynajmniej podnieść poziom
        parteru trochę do góry...
        • Gość: wawa Re: No jeszcze ja IP: *.chello.pl 04.02.06, 17:41
          He , he beton 44 ,,kopę lat się ukrywał,, i z przyczajki wypada z pustakami
          betonowymi. Zobaczymy wszscy gotowi SSSSSSSSSTTTTTTTTAAAAAAAAARRRRRTTTTT:
          Proszę bardzo asze propo: dla realozacji tego budyneczku wybranego przez
          autora tematu , kto coś podobnego już zbudował , kto budukje lub ew. za ile zł.
          zbudować może . jrecki_2 za pieniacką manię wykluczony. Bo poażę Ci twą twarz
          jarecki nie fikaj ,,morda,, siad jarecki i waryjjj !!!!
          ( bez urazy jarecki , ale już tak zpaprałeś swa pianą forum , że wynocha !!! )
          Pozdro. wawa.
          • Gość: wawa Re: No jeszcze ja IP: *.chello.pl 04.02.06, 18:05
            O dzięki ktoś mnie wyręcza powtarza ( to i podaj swój nick ) i bez przesady
            jeszcze nie ma , za co cytować wawę .Konkurencja się zaczyna dopiero
            to przedbiegi ale w ferwprze fakt chciałem być trochę z boku tego ale się nie
            da zobaczymy każadą ropeczkę znak etc bedą mi czytać ze zdwojoną uwagą :
            No tridno przeżyję ( mam nadzieję ) Kto pierwszy Panie Panowie czy ktos coś
            podobnego ( jak domek autora ) już zbudował ) za ile , jak długo budowaliście.
            wawa
          • jarecki_2 Re: No jeszcze ja 04.02.06, 18:07
            Spójrz na buty, obrzygałeś się!
          • jarecki_2 Re: No jeszcze ja 04.02.06, 18:08
            Czego bys nie pokazał to i tak będzie Twoja d....
    • Gość: wawa Re: Budowa - start najlepszy jarecki_2 IP: *.chello.pl 04.02.06, 22:36
      voila.pl/h3avh/?1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka