Gość: kraiczek IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.02.06, 17:32 Chcę dobudować poddasze do zamieszkania dla domu o wymiarach 6x6,5m. Myślę o jak najmniejszych kosztach czyli o dachu dwuspadowym. Ile może kosztować taki dach? Może ktoś chętny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Koszt dachu dwuspadowego IP: *.acn.waw.pl 16.02.06, 17:36 50m czy 800m długości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Koszt dachu dwuspadowego IP: *.acn.waw.pl 16.02.06, 17:37 oczywiście przepraszam, sam stałem się ofiarą swojej zgryźliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Koszt dachu dwuspadowego 16.02.06, 17:39 Przepraszam,ale to pytanie powinno zawierać przynajmniej częśc adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Koszt dachu dwuspadowego IP: 217.153.82.* 16.02.06, 18:24 przy tak niewielkich wymiarach mozna zaszalec mozna zastosowas wiezbe krokwiowa albo zrezygmowec z wienca i pyknac krokwiowo-jetkowa w ostatecznosci dolozyc kleszcze pod warunkiem ze masz wyprowadzone z wienca stropowego kotwy na filarkach do mocowania murlat mozliwosci oszczedzania jest wiele zapros niedrogiego projektanta (i tak musisz miec projekt) niech pomierzy obejrzy i wstepnie moze rozrysowac kilka wariantow niezobowiazujaco (przy kawce) mysle ze zmiescisz sie w cenie 10 000 (sam dach + sciany) powodzenia pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraiczek Re: Koszt dachu dwuspadowego IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.02.06, 18:33 10tys to nie dużo:) Rozumiem że sam materiał? Robocizna pewnie jeszcze raz tyle:( To kto się podejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: Koszt dachu dwuspadowego IP: *.131.rev.vline.pl 16.02.06, 19:54 No nie przesadzaj.drewna na krokwie,murłaty,łaty i kontrłaty wyjdzie gdzieś za 1600,-/u nas po 850,-/Dach krokwiowy 45st nachylenia.Na to folia i blachodachówka+obróbki blacharskie ok 3000,-+ inne wydatki to ok.5000,- A robocizna to zależy od tego jak dach będzie przygotowany do prac/zrywanie starych pokryć itp/Podaj meila to się zorientujesz.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraiczek Re: Koszt dachu dwuspadowego IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.02.06, 22:52 Dzięki. mail kraiczek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Koszt dachu dwuspadowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:19 byłeś na www.roof.pl ?? Odpowiedz Link Zgłoś