Dodaj do ulubionych

zużycie gazu

16.02.06, 17:51
Poszukuję danych o zużyciu gazu do ogrzewania domu. Za 1,5 miesiąca na
ogrzewanie domu o powierzchni 200m2 "wyszło" 430m3. Z tego co mówią ludzie,
to co dużo za dużo. Gaz dostarcza firma "Gaspol" a rachunek wyniósł 2943 zł.
Wszyscy fachowcy i "fachowcy" twierdzą, że ogrzanie takiej powierzchni
(gazem) nie powinno kosztowac więcej niż 500 zł mniesięcznie (80m3 gazu). Mój
dom przeżywa dopiero pierwszą zimę więc niechby 2 razy tyle. Czy ktoś ma
jakieś dośwoadczenia z firmą Gaspol? Ile płacicie/zużywacie gazu na ogrzanie
domu (wolnostojący) o podobnej powierzchni (zbudowany z kermazytu, ocieplony
styropianem 10 cm). Gdzie może tkwić powód aż takiego zużycia? Będę wdzieczny
za pomoc.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: zużycie gazu 16.02.06, 18:23
      Nie znam firmy gaspol, ale suma którą podajesz jest szokująca. Ja za dom 288 m2,
      gaz do ogrzewania i CWU, w czasie największych mrozów płaciłem ok 500 pln/mies.
      Normalnie dużo mniej. Może błędnie odczytujesz fakturę ? Ja też pierwszą miałem
      bardzo wysoką (ale nie aż tak), bo domyślnie na początku wstawili mi małe
      zużycie, a po pierwszym odczycie, doliczyli wyrównanie za 9 miesięcy.
      • Gość: shagyax21gazeta.pl Re: zużycie gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 18:37
        Dziękuję za odzew problem w tym, że to nie pomyłka. Faktura na tyle opiewa za
        taki właśnie okres. Potwierdza to "Gaspol".
        • Gość: kid Re: zużycie gazu IP: *.131.rev.vline.pl 16.02.06, 19:39
          Jaki masz piec gazowy to podstawa rozważań.
          • Gość: shagyax21gazeta.pl Re: zużycie gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 20:00
            Junkers ZS 23-1 KE 23
          • skoko33 Re: zużycie gazu 16.02.06, 20:00
            Jak to 430 m3 gazu za 2900 pln !!!
            To wychodzi 6 pln/m3 !!!!
            Gdzie sprzedają tak drogi GAZ ?!
            • Gość: shagyax21gazeta.pl Re: zużycie gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 20:07
              Tyle kosztuje w "Gaspolu" płynny propan (umowę i dostawcę kupiłem razem z
              domem). Jeśli znasz jakąś firmę, która sprzedaje taniej płynny gaz. Będę
              wdzięczny
              • Gość: kid Re: zużycie gazu IP: *.131.rev.vline.pl 16.02.06, 20:13
                Aczy w umowie niemasz przypadkiem wliczonej opłaty za zbiornik
                • Gość: shagyax21gazeta.pl Re: zużycie gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 20:20
                  kidd proszę...mówię tylko o cenie gazu
                  • Gość: kid Re: zużycie gazu IP: *.131.rev.vline.pl 16.02.06, 20:23
                    Propan-butan na Orlenie koszyuje 1,74.To ile nalicz gaspol marży jeśli pytasz o
                    cenę.Coś tu sie nie zgadza nie uważasz? Stąd moje poprzednie pytanie.
                    • Gość: shagyax21gazeta.pl Re: zużycie gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.06, 20:33
                      kid przestań.."na Orlenie" około 1,8 ale za litr, a m3 gazu to 3,85 l. Pomnóż
                      sobi i dzięki za pomoc i nie pisz, że m3=1000 litrów też to wiem, ale gazowy
                      przelicznik czemuś jest taki
                      • Gość: kid Re: zużycie gazu IP: *.131.rev.vline.pl 16.02.06, 20:38
                        No to sam sobie odpowiedziałeś 3,85x1,8=6,9 Ato,ze piec tyle zżera to nie win
                        firmy
                      • skoko33 Re: zużycie gazu 16.02.06, 21:32
                        To jazda płacić ! PŁAĆ I PŁACZ !!!!
                        a OD KIEDY FAKTURE ZA GAZ PŁYNNY PROP-BUT. WYSTAWIAJĄ FAKTURE W m3, BOBRY BAJER NIGDY NIE JEST ZŁY !!! ALE TUTAJ PRZESADZIŁEŚ !!!
                        • skoko33 Re: zużycie gazu 16.02.06, 21:40
                          We WROCŁAWIU CENA NETTO p-b DO OGRZEWANIA 1,91 ZA LITR
                          Pomiar w dystrybucji gazu p-b jest w litrach lub kilogramach, a nie w m3,
                          KIEDY FAKTURE ZA GAZ PŁYNNY PROP-BUT. WYSTAWIAJĄ FAKTURE W m3, DOBRY BAJER

> NIGDY NIE JEST ZŁY !!!

ALE TUTAJ PRZESADZIŁEŚ !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka