Gość: galaxia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 01:18 Witam, Mój bejbik wyrzeźbił dość głębokie rysy na panelach laminowanych , świeći przez te rysy biała powierzchnia. Czy jest jakaś masa, żywica lub coś w stylu aby te rysy uzupełnić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ani Re: Rysy na panelach. IP: *.stat.gov.pl 06.03.06, 13:57 Nie wiem czy posiadasz, ale mój fachowiec wyposażył mnie w pyłek po cięciu paneli, cały słoiczek, i powiedział, że gdyby coś trzeba było "załatać" to wystarczy ten pyłek zmieszać z klejem do paneli i położyć na uszkodzeniu. Już dwa razy tak kleiłam dziurki, jednak pod światło zawsze je będzie widać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? do ani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 06:43 ten pyłek to przecież ma kolor płyty będącej "środkiem" paneli - możesz go bez trudu otrzymać piłując dowolną płyte HDF czy MDF... A NIE MA KOLORU OKLEINY ZEWNĘTRZNEJ dawno nie słyszałem o tak śmiesznym zagraniu "fachowca" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: do ani 07.03.06, 11:40 Hej. :) -- Jeżeli rysa jest głęboka,można zaszpachlowac szpachlą/kitem do parkietu uprzednio go rozrzedzając nieco.Taki kit kupisz w wiekszości branżowych sklepach a najczęściej to -buk... Do cienszych rys,są specjalne pasty zalecane przez producentów tak paneli,jak i chemii meblowej... Pozdrawiam. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: do ani IP: 217.153.82.* 07.03.06, 15:29 szpachlatko do paneli mozna zamowic w komforcie ale to faktycznie musi byc gleboka rysa szpachluje sie tym szczeliny w panelach po fuszerantach mozna dobrac kolor pod panel a nadmiar zmywa sie acetonem niewielka tubka kosztuje ok 15 zeta pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxia Re: do ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:23 Wielkie dzięki - to jest myśl! Rysa jest niewielkiej głębokości i bardziej tak na czuja trzeba ją podmaskować właśnie czmś typu pasta. Wiesz gdzie to kupić - jakaś firma? Napisałam w tej sprawie do Classena producenta moich nieszczęsnych 3 x wymienianych paneli ale mail chyba jeszcze przez te 3 dni nie doszedł bo by pewnie odpisali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxia Do pyot miało być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:24 Do pyot miało być właściwie. A co do pyłku to tez mam (tzn jeszcze w postaci zestalonej jako ścinki paneli) ale moja rysa raczej nie jest aż tak duża. Pomysł Pyot myślę będzie najlepszy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Rysy na panelach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 11:42 Są specjalne kity w kolorze zblizonym do koloru paneli którymi mozna swobodnie wypełnić szczeliny i rysy. Mozna o nie zapytać producenta paneli Classen. powodzenia! :)) Odpowiedz Link Zgłoś