Gość: eko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 19:29 Czy ktoś zna jakąś firmę remontową, która rejestruje pracowników, bo w większości znam firmy jednoosobowe które zatrudniają na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buildingservices Re: Firma remontowa 19.03.06, 21:58 jakto REJESTRUJE?? Ja zatrudniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: Firma remontowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:24 Chodziło mi o zatrudnienie, gdzie pracownicy mają ubezpieczenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Firma remontowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:04 Rejestruje się firmę, a pracowników zatrudnia się :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.debe Re: Firma remontowa 20.03.06, 08:44 odpowiedz jest jedna, tzn prawie nie ma takich firm dlatego mimi 2 czy 3 mln bezrobotnych jakos wszyscy zyja w tym kraju a faktycznie bez pracy jest 1/3 moze polowa tych ludzi. Tak dlugo jak dla ludzi bedzie sie liczyc tylko cena uslugi a nie jakosc a madrale z rzadu beda dalej wymyslać cuda w stylu likwidacji ulgi remontowej (kto dzis juz bierze rachunki za robote ??? chyba tylko inne firmy) to bedzie tak dalej. Tylko patrzec jak wprowadza kontyngent dla ukrainców a ci beda zapieprzec po 16 h na dobe za 500 zł miesiecznie. A wszystko niby bo nie ma rak do pracy w budownictwie. A kto ma pracowac za 800 zł na czarno i spac na styropianie albo na betonowej podlodze nowego bloku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firma-ekipa@wp.pl Re: Firma remontowa IP: *.chello.pl 21.03.06, 08:23 pawel.debe napisał: Tylko patrzec jak wprowadza kontyngent dla ukrainców a ci beda zapieprzec po 16 h na dobe za 500 zł miesiecznie. A wszystko niby bo nie ma rak do pracy w budownictwie. A kto ma pracowac za 800 zł na czarno i spac na styropianie albo na betonowej podlodze nowego bloku ?? ....................... soryy Paweł że posłużę się twą wypowiedzią cytatem ale skąd u Ciebie . aż tak drobiazgowa wręcz znajomość opisanych spraw czyżby z autopsji. Ja znam takie sytucje jak opisujesz ze spacerów z psem w okolice nowej budowy ( piesek lubi tam biegać ) bloku dewelopera JW Costiktion . Prawie co kilka dni słychać głośne smętne zawodzenie niby , spiewy podchmielonych w jęzku Rasyji , Kalinka , kalinka maja ,Ach kalinka maja .. Tak więc płaczesz Pawle nad już ,,rozlanym mlekiem ,,. Pakuj manatki będziesz smęcił w Irlandi , Hiszpamii , a może w Szwcji tęskną melodyję .. Jeszcze Polska , nie z...nęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: Firma remontowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:22 Nie ważne skąd zna. Wszyscy wiedzą jak jest, ale kontrole zdarzają się bardzo rzadko więc pracodawcy mogą bezkarnie tak postępować. Na kilka lat pracy mojego kolegi w tej branży raz była kontrola, ale jak to wyglądało to nie wie, bo na jedno hasło wszyscy uciekli. Lasek był niedaleko więc... Ale przecież kto chce to zmieniać jak jego to nie dotyczy. Nawet pies to wszystko olewa. Odpowiedz Link Zgłoś