Dodaj do ulubionych

Taniej parterowy czy z uzytkowym poddaszem ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 10:02
Witam mam pytanko zamierzamy się pobudować, jesteśmy na etapie szukania
projektów, ja się upieram za domem parterowym około 120m kw. A mąż może by
chciał z użytkowym poddaszem, mniej więcej taki sam metraż, proszę
odpowiedzcie mi czy taniej wyjdzie parterowy czy z oddaszem, i czy to są duże
różnice. POzdrawiam Asia
Obserwuj wątek
    • rispetto Re: Taniej parterowy czy z uzytkowym poddaszem ?? 15.04.06, 10:49
      Różnice w cenie są minimalne. W parterowym zaoszczędzisz na jednym stropie, ale
      za to wydasz 2 razy więcej na dach, nie mówiąc już o tym, że musisz poświęcić
      więcej miejsca na działce pod taki dom.
      Za to parterowy docenisz na starość, gdy nie będziesz musiała biegać po
      schodach :)
      • andrzej.sawa Re: Taniej parterowy czy z uzytkowym poddaszem ?? 15.04.06, 13:32
        Niestety,przykro,że przed Świętami,ale nie masz racji.Sprawa nie jest taka
        prosta.Moim zdaniem różnica jest spora.Sam teraz przymierzam się do przebudowy i
        rozważam dodanie piętra/więźbę mam do wymiany w caości/.Liczę i m2 na piętrze
        wychodzi dziwnie mało.
        Wesołych Świąt
        • rispetto Re: Taniej parterowy czy z uzytkowym poddaszem ?? 15.04.06, 15:18
          Nie jest mi przykro ;-) Moje ocena wynika z porównania ceny naszego domu
          (parter z poddaszem) i sąsiadów (parterówka). Standard wykonania niemal
          identyczny i ostateczna cena również bardzo podobna. Licząc na m2 różnica
          wyniosła 50-100 zł.
          • andrzej.sawa Re: Taniej parterowy czy z uzytkowym poddaszem ?? 15.04.06, 15:42
            Tylko 50-100 zł?
            Nie mówię nie,ale jednak jestem przekonany,że zwykle jednak więcej.
            No ale człowiek jest omylny.Wg.mojej kalkulacji u mnie ta różnica będzie większa.
      • Gość: bob Re: Taniej parterowy czy z uzytkowym poddaszem ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 14:22
        Ależ oczywiście. Może znajdzie sie jakaś luka prawna zezwalająca na
        zamieszkanie na dole? Miejmy nadzieje,że to będzie w niedalekiej przyszłości.
    • jan-w Re: Taniej parterowy czy z uzytkowym poddaszem ?? 15.04.06, 16:21
      Jeśli nie masz jeszcze działki, istotnym elementem może być wyższa wartość
      gruntu pod dom parterowy. Zależy gdzie ten dom będzie.
    • Gość: anonim Re: Dolicz schody na poddasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:15
      Dolicz schody na poddasze bedzie to okolo 14-29 tys. wiecej.
      • Gość: ? Re: Dolicz schody na poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 17:50
        "Dolicz schody na poddasze bedzie to okolo 14-29 tys. wiecej"

z czego te schody budujesz ze złota ???
        • andrzej.sawa Re: Dolicz schody na poddasze 16.04.06, 18:01
          Niekoniecznie,bo widywałem oferty po ok.1 tys.za stopień,ale to jednak
          przesada.Można znacznie taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka