Gość: Daria IP: granat:* / 192.168.1.* 03.02.03, 17:41 Co sądzicie o kotłach Beretta? Jaki piec najlepszy do nowego domu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daria Re: Kotły Beretta? IP: granat:* / 192.168.1.* 03.02.03, 17:46 Chodzi mi o piec gazowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruotsi Re: Kotły Beretta? IP: *.telia.com 03.02.03, 18:02 Do nowego domu najlepsze sa pompy termiczne. Borujesz studnie glebinowa i przetwarzasz cieplo znajdujace sie w wodzie na cieplo dostarczane do domu. Sasiadujesz z jeziorem lub masz duza dzialke wykorzystaj cieplo znajdujace sie w glebi ziemi. Najtansza technologia wykorzystania zasobow ciepla znajdujacego sie w otoczeniu ziemi. Owszem kosztuje ale z pespektywy czasu jest bardzo tania. Zasoby jak gaz, ropa naftowa beda coraz to drozsze zarowno jak i prad elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Kotły Beretta? IP: granat:* / 192.168.1.* 03.02.03, 18:22 Niestety jest to dom szeregowy w związku z tym mała działka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruotsi Re: Kotły Beretta? IP: *.telia.com 04.02.03, 13:25 To nie jest przeszkoda. Boruje sie wowczas studnie glebinowa na cá 80 m. Nadmienilem tylko o bardzo nowoczesnej technice. Nie wiem czy juz dotarla ta technologia do Polski. Koszt w Skandtnawii takiego przedsiewziecia wynosi okolo 8000 euro. Oszczednosc zastosowania nowej techniki osiaga nawet 45% zapotrzebowania energii. Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAGA Re: Kotły Beretta? IP: *.chelmnet.pl 22.02.03, 19:18 Ja mam Berette od 1998r i nie narzekam.Nie psuje sie.Moze teraz sa inne bardziej ekonomiczne - nie jestem na biezaco w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś