Gość: mlhm IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.06, 19:30 Czy jest jakaś inna metoda naprawy przeciekającego tarasu, poza zerwaniem płytek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rman Re: przeciekający taras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:02 Ułożenie nowej izolacji i nowych płytek na istniejących płytkach. Ale to i tak półśrodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: przeciekający taras IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:12 Hmm zerwanie płytek z przeciekającego tarasu to wg mnie zdecydowanie pogorszy sprawę... No chyba że planujesz konsekwentnie zerwać oprócz płytek wszystko do stropu? i od nowa odtworzyć wszystkie warstwy... Może się uda, ale tak w ogóle stropodach użytkowy czyli taras to bardzo trudna do wykonania i utrzymania część budowli.... Daszek nad tarasem taką wiatę może zbudować???? na pewno pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: przeciekający taras 01.08.06, 20:32 Co Ty chrzanisz.Problem należy załatwić,a nie metodą prl-owską klajstrować.Nie pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: przeciekający taras IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:34 Daszek będzie sprawą na pewno załatwiającą sprawę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.bednarek Re: przeciekający taras 02.08.06, 12:55 niestety, Andrzej ma rację. Ma również rację w tym, że użył mocnych słów. Ja nie odważyłabym się, bo damie nie wypada;-). Ciekawe co zrobisz, kiedy zacznie przeciekać Ci dach... Wybudujesz wiatę nad domem? Trzeba wszystko zerwać, zrobić porządną izolację przeciwwilgociową, na to zrobić wylewkę. A potem dopiero płytki. Czyli bez demolki się nie da. Chyba, że chcesz co sezon mieć robotę, pozdrawiam, Magda Bednarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? proszę rozróżnić dach od stropodachu użytkowego:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:37 Odpowiedz Link Zgłoś
magda.bednarek Re: proszę rozróżnić dach od stropodachu użytkowe 03.08.06, 13:39 odróżniam. Może to dziwne, że baba odróżnia takie "niuanse", a jednak...;-) Przykład z wiatą nad dachem był tylko próbą uzmysłowienia, że nie robi się tego typy prac "na dziś", tylko rzetelnie i kompleksowo. I był przykładem z tzw "innej beczki". Co nie zmienia faktu, że moja podpowiedź jest technologicznie "słuszna";-) pozdrawiam, MB Odpowiedz Link Zgłoś