Gość: neli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:15 Wasz sąsiad z klatki potrzebuje doście do waszej piwnicy np żeby ocieplić strop pod swoim mieszkaniem na parterze, czy w takiej sytuacji zgodzilibyście się udostępić waszą piwnicę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: zgodzilibyście się na to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:21 Tak Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: zgodzilibyście się na to... 27.08.06, 21:26 Chyba nawet sąsiad może wymusić,ale nie znam szczegółowo procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: zgodzilibyście się na to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:38 hmmm... tak, ale z zastrzeżeniem : A jaką masz wysokość piwnicy??? Ile będzie tego styropianu??? na pewno z 10 cm... ile może minimum mieć piwnica skorzystajmy z podstawowego źródła wiedzy: www.abc.com.pl/serwis/du/2002/spis75.htm 2 metry musi mieć :-) no ale moze chcesz być uczynny/a i nie będzie Ci przeszkadzało np 1,9 metra?? to: Czy po przylepieniu tego styropianu nie będziesz się musiał/a schylać żeby do niej wejść??? albo obcinać jakichś półek, szafek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neli problem ze sąsiadami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:36 piwnica ma ponad dwa metry.Mam jednych takich niedostępnych sąsiadów którzy szukają sposobu na flachę.Powiedzieli że otworzą mi piwnicę jak dam im flachę - wyobrażacie sobie to?W każdym razie jutro mają iść pracownicy ze społdzielni do nich po klucz do tej piwnicy gdzie chcą ocieplić strop.Jestem ciekawa jak to się skończy.Co sądzicie o takich sąsiadach -czy mają prawo żądać ode mnie tą flachę.Owszzem muszą coś poodsuwać żeby mieli dostęp do sufitu ale nic poza tym .A poza tym piwnica to nie ich własność.Co powinnam zrobić jak będą upierali się żebym dała tą flachę za klucz?Mam nadzieję że ze spóldzielni sobie z nimi poradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: problem ze sąsiadami 29.08.06, 12:53 Na moje oko izolacja termiczna na stropie piwnicy to konieczne uzupełnienie konstrukcji budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: problem ze sąsiadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:39 Gość portalu: neli napisał(a): > flachę.Owszzem muszą coś poodsuwać żeby mieli dostęp do sufitu ale nic poza Flaszki człowiekowi żałujesz? Odpowiedz Link Zgłoś