Dodaj do ulubionych

Pralka do zabudowy

IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 19:52
Czy ktoś z Was posiada taką pralke? Jaką polecacie firmę? W krótce muszę taką
pralkę zamówić i nie mogę się zdecydować. Mam do wyboru Ariston, Candy,
Elektrolux i Whirlpool.Z góry dziękuje za wszelkie uwagi
Obserwuj wątek
    • Gość: Wacek Re: Pralka do zabudowy IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 06:45
      1. Elektrolux
      2. Whirlpool
      Ariston raczej nie
      Candy zdecydowanie nie
    • skorpioniik Re: Pralka do zabudowy 13.03.03, 11:38

czy wiesz, że pralki do zabudowy mają z reguły dużo gorsze właściwości piorące
      od zwykłych pralek i są dużo droższe?

Może więc lepiej spraw sobie zwykłą pralkę, a póżniej ją obuduj płytami (tak
      jak szafki). Ja mam tak zrobione w kuchni i sobie chwalę. Pralki nie widać,
      jest łatwo dostępna, i tanio to wyszło. Problemu z zabudowaniem też nie było.
      Z zewnątrz wygląda to jak jedna z szafek (okienko od pralki jest za drzwiczkami
      szafki).

Pozdr
      • Gość: Wacek Re: Pralka do zabudowy IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 12:32
        skorpioniik napisał:

> czy wiesz, że pralki do zabudowy mają z reguły dużo gorsze właściwości
        piorące

Nie wież w te klasy "A" które podają tanie marki.
        Te klasy można dowolnie naciągać gdyż klient zaślepiony zużyciem energii i wody
        nie zwraca uwagi na tak ważne parametry jak jakość płukania czy stopień
        niszczenia tkaniny przez pralkę.
        Stary 25 letni polar któremu na pół dnia zaciął się programator na pewno
        wypierze w klasie super A ale mocno poniszczy tkaniny.
        Inna sprawa, że pralki testowane są tylko na jednym programie.
        Konstruktorzy ładują cały swój wysiłek w ten program.
        Tak długo wydłużają program i zwiększają jego intensywność aż załapie się
        na wymarzoną przez klientów klasę "A" :)
        W praktyce najczęściej używamy i tak inne programy które z klasą "A" nie mają
        nic wspólnego.
        Porządne marki często idą na kompromis i dlatego mają niby gorsze klasy.

Pozdrawiam
        Wacek
        • Gość: IGIdeus Re: Pralka do zabudowy IP: *.uk.deuba.com 15.03.03, 11:10
          A mozna prosic o jakies namiary, emial, aby uzyskac wiecej porad?
          Zobowiazuje sie zamiescic je pozniej na liscie, aby wszyscy mogli skorzystac.
          :-)

Z pozdrowieniami
          IGIdeus
          igidesu(at)poczta.onet.pl
          • Gość: Wacek Re: Pralka do zabudowy IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 11:59
            Gość portalu: IGIdeus napisał(a):

> A mozna prosic o jakies namiary, emial, aby uzyskac wiecej porad?

zajzajer@gazeta.pl

• Gość: piegoosek wierzcie Wackowi, on wie co mowi ;) n/txt IP: *.pl / 10.3.5.* 14.03.03, 21:27
    • Gość: Mago Re: Pralka do zabudowy IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 17:15
      Dzięki za rady. Zdaję sobie sprawę z tego że pralka do zabudowy może być gorsza
      od zwykłej w podobnej cenie ale już sie zdecydowałam :) kupuje Elektroluxa i
      raz kozie śmierć. Teraz mam Boscha i też nie jestem zadowolona. Może następny
      zakup będzie szczęśliwszy. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka