Dodaj do ulubionych

Pomocy- płyta Boscha odstaje!

IP: 213.134.157.* 06.03.03, 15:42
Zabudowuję kuchnię, kupiłam płytę gazową i piekarnik Boscha. I tu pojawił się
drobny problem, płyta odstaje z jednej strony od blatu (niby niedużo ale
jednak). Wg Pana, który robi zabudowę to dlatego, że płyta ma tylko takie
kołeczki, czy jak to nazwać, rozporowe, nie ma natomiast dociągających do
blatu w pionie, które zwykle są przy płytach. Czy można coś z tym zrobić,
żeby to dociągnąć? A może płyta gazowa jest krzywa? Ostatnio ktoś napisał, że
Bosch z Turcji to szajs, ten niby jest hiszpański, ale może też nie lepszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: Pomocy- płyta Boscha odstaje! IP: 213.77.125.* 07.03.03, 07:39
      Gość portalu: Basia napisał(a):

> Zabudowuję kuchnię, kupiłam płytę gazową i piekarnik Boscha. I tu pojawił się
      > drobny problem, płyta odstaje z jednej strony od blatu (niby niedużo ale
      > jednak). Wg Pana, który robi zabudowę to dlatego, że płyta ma tylko takie
      > kołeczki, czy jak to nazwać, rozporowe, nie ma natomiast dociągających do
      > blatu w pionie, które zwykle są przy płytach. Czy można coś z tym zrobić,
      > żeby to dociągnąć? A może płyta gazowa jest krzywa? Ostatnio ktoś napisał, że
      > Bosch z Turcji to szajs, ten niby jest hiszpański, ale może też nie lepszy.

Dlatego właśnie wybrałem krytykowaną Amicę. U mnie bez problemów. Pzdr.
    • Gość: bankroot Re: Pomocy- płyta Boscha odstaje! IP: *.pekao.com.pl 07.03.03, 08:38
      po prostu zareklamuj !

bankroot
      • Gość: jmk Re: Pomocy- płyta Boscha odstaje! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 22:30
        Najlepiej sprawdź czy blat wykonany przez Fachowca jest płaski, np połóż dużą
        szybę po dokładnym jej obejrzeniu czy jest płaska co nie jest trudne w świetle
        odbitym a jeśli jest OK! wtedy przyłóż do płyty wykonanej przez "fachowca" i
        jeśli sa odchyłki wtedy daj fachurze kopa w ... , niech nie pieprzy że to nie
        jego wina.
        Zyczę powodzenia!b
        • j666 Re: Pomocy- płyta Boscha odstaje! 17.03.03, 09:45
          U mnie zrobiłem blat z naturalego drewna bukowego 40 mm z Castoramy, który po
          prostu musi pracować, więc płyta też odrobinkę odstaje - raz mniej, a raz
          więcej.
          Nie dokręcałem płyty uchwytami, nawet nie wiem, czy te w komplecie by
          wystarczyły przy tak grubym blacie (a od zlewozmywaka Alveus nie starczyły)
          chociaż to Whirpool i mają w sieci serwisowej dodatkowe uchwyty do grubych
          blatów zdaje się, ale nie chciałbym tej płyty uszkodzić naciągając ją na siłę i
          po prostu leży sobie na uszczelce i tyle, raz na pół roku nawet łatwiej ją
          nieco unieść i wygarnąć paprochy spod uszczelki i już, a Amicę w innym blacie
          też bukowym ale cienkim z IKEA dokręciłem i w sumie nie wiem teraz po co (to
          był starszy model płyty Amica dokręcany, nowsze były już na zatrzaski
          sprężynowe i słusznie).
          Płyty ceramiczne mają swój cięża całkowicie wystarczający do swobodnego
          ułożenia, zupełnie na odwrót z blaszanymi zlewozmywakami...
          JaC

> Najlepiej sprawdź czy blat wykonany przez Fachowca jest płaski, np połóż dużą
          szybę po dokładnym jej obejrzeniu czy jest płaska co nie jest trudne w świetle
          odbitym a jeśli jest OK!
          > wtedy przyłóż do płyty wykonanej przez "fachowca" i jeśli sa odchyłki wtedy
          daj fachurze kopa w ... , niech nie pieprzy że to nie jego wina.
          > Zyczę powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka