Dodaj do ulubionych

zapytanie o koszty samej robocizny przy budowie do

IP: 195.117.25.* 20.09.06, 10:43
Mam pytanko, czy cena 40-45 tys. samej robocizny przez małą firmę budowlaną
domu jednorodzinnego (prosta bryła) 110 m2 powierzchni użytkowej od
fundamentów łącznie z dachem to duża kwota.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • rispetto Re: zapytanie o koszty samej robocizny przy budow 20.09.06, 10:47
      bardzo dużo
      • Gość: bob Re: zapytanie o koszty samej robocizny przy budow IP: *.chello.pl 20.09.06, 10:51
        W sam raz czego chcesz ludzie dędą musieli zlepić około 400 ton materiałów
        ( dom z tynkami ) Za 40 tyś to taniocha , jak dla bogacza prawie nic.
        • Gość: amcia Re: zapytanie o ekupę budowlną IP: 195.117.25.* 20.09.06, 11:11
          to może ktoś poleci mi dobrą a tanią ekipę budowlaną. Działka budowlana
          znajduje sie 20 km od Krakowa.
          • Gość: bob [...] IP: *.chello.pl 21.09.06, 10:37
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: 5 Re: zapytanie o ekupę budowlną IP: *.ghnet.pl 21.09.06, 11:04
              Jesli znasz rosyjski lub ukrainski(w nielicznych przypadkach podstawy
              niemieckiego i angielskiego) to ekipa z ukrainy jest bardzo dobrym wyjsciem.
              Taka ekipa jest tania i solidna bo chca abys polecila ich pozniej.
              musisz im zapewnic nocleg i jedzenie.
              • Gość: tom Re: zapytanie o ekupę budowlną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 20:31
                witam
                I denerwują mnie takie odpowiedzi wynajmnij ukrainców a co znaszymi firmami sa
                takie złe, wiadomo każdy musi zrobić na chleb.A potem narzekamy że jest
                bezrobocie ale smi sie również do tego przyczyniamy. A najlepiej to było by
                postawić dom za syboliczną złotówę. Dobry POLSKI fachowiec ceni sobie robotę, z
                drugiej strony jak cos zawalą masz gwarancję.
                Pozdrawiam
              • Gość: BO Re: zapytanie o ekupę budowlną IP: *.chello.pl 23.09.06, 09:12
                Witam,
                ja właśnie szukam takiej ekipy ze wschodu i nie wiem gdzie:( może ma ktoś jakiś
                kontakt.
                I nie chodzi yu o to, zeby mniej im zapłacić...po prostu na polską ekipe musze
                teraz czekać pół roku!!!! takie mają eldorado!
            • magdajeden Re: zapytanie o ekupę budowlną 21.09.06, 11:16
              czy nie można takich matołków jak bob gdzies na roboty przymusowe wysyłać, bo
              czytac sie kolesia nie da.
          • Gość: Bożena Re: zapytanie o ekupę budowlną IP: *.chello.pl 23.09.06, 09:16
            Witaj, ekipy niestety Ci nie polecę z prostej przyczyny....nie ma ekip, które
            mają wolne terminy do połowy wiosny:(:( Jedyne w czym Ci mogę pomóc, to polecić
            firmę w Krakowie, która ma przyzwoite ceny materiałów
            budowlanych....przynajmniej na tym zaoszczędzisz, bo składy idąc za bumem
            inwestycyjnym zaczynają podnosić ceny.
            Jeżeli chcesz namiar, to pisz na maila bozenast3@wp.pl

Pozdrawiam
      • Gość: tez buduję Re: zapytanie o koszty samej robocizny przy budow IP: *.aster.pl 22.09.06, 19:30
        A może tak łaskawco poprzecz wypowiedz wyliczeniami ?
        Plis
    • agata361 Re: zapytanie o koszty samej robocizny przy budow 22.09.06, 17:40
      kwota 40 tys. wydaje sie bardzo duza. Ja takze zaczynam w przyszłym roku budowe
      domu. szukalismy także ekipy do budowy. W naszym rejonach majster i jeden
      pomocnik , począwszy od zalania ławic do pokrycia dachu, w domku jednorodzinnym
      100 do 150 m kwadratowych życzy sobie od 10 do 12 tys. zł. jest to stan surowy
      otwarty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka