Dodaj do ulubionych

Deski zamiast parkietu

19.05.03, 12:51
Czy ktos z Was ma? Jak wygladaja w malym mieszkaniu tj. 50 pare metrow?
Chcialabym polozyc dechy w calym mieszkaniu, zamiast parkeitu, ale boje sie,
ze mieszkanie jest troszke za male i ze bedzie to wygladalo glupio. Jak deski
przedstawiaja sie pod wzgledem cenowym w porownaniu do parkietu?

Bardzo prosze o rady!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Deski zamiast parkietu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 20:17
      wazna jest wysokosc mieszkania, deski kladzie sie na legarach i z wysokosci odchodzi nawet do 10cm. Jezeli masz
      standartowe 2.5 m to moze byc problem. No i na malych przestrzeniach lepiej sprawdzaja sie zwykle male elementy ,
      to ogolna zasada (np mala lazienka z bardzo duzymi plytkami nie wyglada dobrze) ale wszystko zalezy jednak od
      projektu, stylu w jakim chcesz miec mieszkanie etc.
      ewa
      • Gość: drek Re: Deski zamiast parkietu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 10:35
        desek wcale nie trzeba klasc na legarach. mozna je przykleic do podłoża w taki sam sposób jak parkiet. wygląd jest indywidualna sprawa i nie będę się wypowiadał, ale cena to mniej więcej parkiet x 2
        • brenya Re: Deski zamiast parkietu 20.05.03, 12:15
          Gość portalu: drek napisał(a):

> desek wcale nie trzeba klasc na legarach. mozna je przykleic do podłoża w
          taki
          > sam sposób jak parkiet. wygląd jest indywidualna sprawa i nie będę się
          wypowia
          > dał, ale cena to mniej więcej parkiet x 2

Zartujesz z ta cena??? To ja kombinuje jak zaoszczedzic... a tu taka
          niespodzianka :)))
          • Gość: drek Re: Deski zamiast parkietu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 13:53
            to proste-łatwiej wyselekcjonować odpowiedni materiał na parkiet np 30/7 niz na deski 100/10 i stąd ta cena:(
    • Gość: Kacha Re: Deski zamiast parkietu IP: *.waw.prokom.pl 21.05.03, 16:10
      ja mam mieszkanie 50 m i połozyłam na całym dechy (oprócz łazienki). Wygląd
      super. polecam. jeżeli chodzi o cenę no to troche mnie kosztowało bo wybrałam
      drewno egzotyczne.
    • Gość: Ali_cja Re: Deski zamiast parkietu IP: *.dalmor.pl 22.05.03, 15:00
      Mam deski w mieszkaniu 51 m. Wszędzie prócz kuchni i łazienki. Efekt wizualny
      jest super ale nie polecam desek sosnowych - są zbyt miękkie i jeśli coś
      upadnie robi wgniecenia. Ponadto moje deski zmieniły kolor - pod wpływem
      światła zrobiły się ciemniesze.
      Pozdrawiam
      Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka