Gość: Aga IP: 212.160.117.* 11.06.03, 14:32 Czy ktoś z Was kładł we własnym zakresie gładź gipsową na sciany? Jaki jest przybliżony koszt 1m? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artekartek Re: gładź gipsowa 11.06.03, 16:02 Gość portalu: Aga napisał(a): > Czy ktoś z Was kładł we własnym zakresie gładź gipsową na sciany? > Jaki jest przybliżony koszt 1m? witaj, ja kladlem mi wyszlo na 40m w dlugosci sciany i wysokosci 2,8 okolo 6 workow po 25kg gładzi czyli ok 30zł x 6 plus na wszystkie sciany jedeno wiaderko gotowej gladzi ( robie to zawsze na dwie warstwy pierwsza z workow i miekkieg gladzi aby nie pasc przy przycieraniu a pozniej druga warstwa twardej ) wiaderko ok 50zł plus packa do przycierania chyba 15 zł + 10szt kratki do przycierania 60grubosc ziarno na 1 warstwe i 5 sztuk 120 lub 250 na druga. I jeszcze unigrunt 2x5litrów = 2x30zł i do niego najlepiej spryskiwacz ogrodowy 10zł. wiec jako material nie jest drogi lecz pracochlonny i uciazliwy szczegolnie ten pył !!! pozdrawiam Artek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: gładź gipsowa IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 00:41 materiał z atlasa to jakieś 12 zł / m2. Ale samemu? trzeba artysty. lepiej kładź grubiej a jak wyschnie zacieraj taką packą na specjalny papier ścierny. w sklepie będą wiedzieli co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marim Re: gładź gipsowa IP: 62.233.135.* 08.10.03, 07:48 Ja też miałam ambitne plany, żeby kłaść gładź sama, ale po baaardzo krótkim czasie oddałam robotę w ręce fachowców. Efekt jest rewelacyjny. Życzę powodzenia i wytrwałości w postanowieniu :) Odpowiedz Link Zgłoś