barbarasz3 02.10.07, 11:25 Bardzo proszę o pomoc.Mam działkę budowlaną,chciałabym podłączyć prąd nie mam zielonego pojęcia od czego mam zacząć i jaka jest najniższa z możliwych cena podłączenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fragi Re: przyłącza elektryczne IP: *.zebyd.com.pl 03.10.07, 09:11 Zacznij od udania się do lokalnego dystrybutora energii (dawniej Zakład Energetyczny) i złożenia wniosku. Tam dowiesz się wszystkiego. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarasz3 Re: przyłącza elektryczne IP: *.czuby.pl 04.10.07, 07:02 dzięki za podpowiedż, ale czy muszę iść z pozwoleniem na budowę? Dla mnie są to duże odległości i nie chcę chodzić dla chodzenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragi Re: przyłącza elektryczne IP: *.zebyd.com.pl 04.10.07, 13:47 Dosyć dobrym rozwiązaniem twojego problemu jest telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko Re: przyłącza elektryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 16:28 Zleć wykonanie przyłącza uprawnionemu elektrykowi.On już będzie wiedział jak to załatwić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarasz3 Re: przyłącza elektryczne IP: *.czuby.pl 05.10.07, 07:56 Serdecznie dziękuję za rady wszystko jest proste z tym,że ja chcę usłyszeć ile trzeba 'kasy'- jaka jest to inwestycja? Działkę owszem mam nawet dwie kupione dla dzieci ,chciałabym zorjętować się o kosztach plus minus czy będzie mnie na to stać aby chodzić po elektrowniach czy innych urzędach. owszem przez telefon usłyszałam zależy co pani chce a '"pani" się nie zna.Dlatego prosze o podpowiedż pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Re: przyłącza elektryczne IP: 195.164.0.* 05.10.07, 09:06 Pani by chciała, żeby wszystko do niej przyszło samo. Rusz tyłek kobieto, przejdź się do swojego zakładu energetycznego. Znajdż pracowników (fizycznych), którzy bezposrednio zajmują się podłaczaniem. Znajdź chętnego i zleć mu załatwienie przyłacza. Przekażesz mu niezbedne dokumenty, a facet załatwi WSZYSTKO. Oczywiscie wcześniej otrzymasz fachową poradę i dowiesz się od niego ile to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRAGI Re: przyłącza elektryczne IP: *.zebyd.com.pl 05.10.07, 13:57 Wszyscy dystrybutorzy energii mają coś takiego jak swoje witryny internetowe. Na tych witrynach mają porady, cenniki i inne przydatne rzeczy. Wiele mozna się stamtąd dowiedzieć. Jeśli tylko się wykaże trochę inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chempion Electric Re: przyłącza elektryczne IP: *.92-81-70.mc.videotron.ca 08.10.07, 22:19 Barbarasz3. Ale Cie potraktowali!Jestem electryk z doswiadczeniem ale nie w Polsce i troche mi wstyd za takie wymądrzanie sie w sprawie przyłącza.Jak by to było w Montrealu to $1500-2000 za przyłacz na 50 KW co tu jest standartem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: przyłącza elektryczne 09.10.07, 07:51 witam, ja placilem w zeszlym roku od 1kW w opolu 146 zl, na domek jedno rodzinny masz zapotrzebowanie okolo 13kW wiec koszt wynosi 1900,- za przylacz + twoja skrzynka pomiarowa z bezpiecznikami. w sumie zaplacilem z kablem 5x10 30m 5.000,- pozdr. tm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re: przyłącza elektryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 13:52 Robiłem niedawno przyłącz bez zezwolenia na budowę (prąd na działce do obsługi pompy , kosiarki itp.)Znalazłem elektryka który się wszystkim zajmował , kupił skrzynki bezpieczniki , kabelki ,wszystko połączył .Koszt wraz z umową z zakładem ok . 2 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś