allspice Whitehouse 04.11.07, 18:53 Przepiękny,nowoczesny 'biały dom':). Może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
peterus1 Re: Whitehouse 05.11.07, 14:57 Ja tam uwielbiam taki bezczelny modernizm. Kąty proste, mocne płaszczyzny, żadnego rozmemłania. Plus oczywiście max funkcjonalności rozkładu pomieszczeń. Swoją drogą bardzo fajnie, że GW tą architekturę puszcza. Do mainstreamu raczej miała minimalne przebicie jeszcze kilka lat temu. No i teraz jest wysyp domków z katalogu z dwuspadowym dachem z dachówką... (nie żeby to było znowu takie złe, ale szkoda, że wychodzi ponad ten poziom bardzo, bardzo niewielu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: Whitehouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 15:11 masz plan miejscowy i dupa zbita nie ma jak ruszyć czaszką opis że dwu spadowy albo cztero spadowy o kącie od 35 do 45 z symetrią i gankiem. Poprostu DRAMAT. Ja tak mam akurat park krajobrazowy i wszystko pod konserwatora łącznie z podziałem okien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hijack Re: Whitehouse IP: *.elektrosat.pl 05.11.07, 15:38 modernisci domki tez ze skosnym dachem stawiali .... tylko trzeba troche pomyslec :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VeNA Whitehouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:44 Na wizualizacjach takie domy zawsze wyglądają zachęcająco. Natomiast w rzeczywistości taka minimalna estetyka jest po prostu nudna, smutna i nieciekawa - tym bardziej w naszej burej strefie klimatycznej. Takie domy sprawdzają się tylko w krajach takich jak Hiszpania. Taki dom jak ten - tam jest standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oies_na_durniow Tani plagiat IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 05.11.07, 00:29 z lat 30 ubieglego stulrcia, odzylo w Kaliforni w latch 50 ubieglego stulecia. Mieszkalem w takim, kadne i NIE FUNKCJONALNE. Typowa "pokazucha" nowobogackich tamtych czasow. Autorzy co "zerzneli" typowca z tamtych czasow pojecia nie maja o funkcjonalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re: Tani plagiat IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 05.11.07, 02:27 ojojojoj jejujejkuojojjojojoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tani plagiat IP: 213.184.21.* 05.11.07, 10:21 > z lat 30 ubieglego stulrcia Zgadzam się. Radzę sprawdzić ile z tych "minimalistycznych", "modernistycznych" domów z lat 30-tych nadal funkcjonuje. Niektóre się sypią i nikt nie chce ich kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
boulo Whitehouse 05.11.07, 07:34 takie "cósie" sie projektuje dla samego projektowania - ja takich cósiów zaprojektowalem na studiach mase (ladnie wygladaja na planszach i wizualizacjach), ale mieszkac sie w tym nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
peterus1 Re: Whitehouse 05.11.07, 15:03 Taaak, bo wszystkie mają to samo w środku. Czy to Mies van der Rohe, czy twórcy tego domku, czy student - zawsze robią tylko kompozycyjną rzeźbę a środek jest nieprzemyślany i nie wygodny. /sarc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Whitehouse IP: *.dyn.optonline.net 05.11.07, 07:43 Wygląda jak część hotelu na lotnisku.Przeraża nudą i niefunkcjonalnością.Nigdy w życiu nie zdecydowałbym się zamieszkać w czymś podobnym.Szalenie depresyjny nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Whitehouse IP: 213.42.21.* 05.11.07, 07:49 brawo - nareszcie cos z kalsa w dobrym guscie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Whitehouse IP: 212.160.172.* 05.11.07, 07:56 dom jest piękny !! W Belgi widziałam podobne, są świetne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Whitehouse IP: *.myslowice.pl 05.11.07, 08:13 ...super, bardzo łandy budynek mieszkalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola2006 Re: Whitehouse IP: 144.140.144.* 05.11.07, 08:44 minimalizm minimalizmem ,ale nie mozna przesadzac bo zaczyna wiac zimnem i pustka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Whitehouse IP: *.taeu.com 05.11.07, 08:48 Moze i nowoczesny, ale ta nowoczesnosc jest tak nowoczesna, ze az surowa, zimna, ponura i nudna. Dom wyglada jak bunkier. Przerazaloby mnie mieszkanie w czyms takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalist l0ver Whitehouse IP: *.icpnet.pl 05.11.07, 09:20 nieciekawy, massaa zerznietych elemelementow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Whitehouse IP: 209.110.93.* 05.11.07, 09:51 Projekt wyglada bardzo interesujaco, ale jak zwykle w takich razach budza sie watpliwosci czy to sie sprawdzi w praktyce? Jak ogrzac taki dom ktory traci cieplo ze wszystkich stron? Odpowiedz Link Zgłoś
espoo Whitehouse 05.11.07, 09:54 zimny i nie do mieszkania. Minimalizm wygląda ładnie tylko na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leloo5 Whitehouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 10:21 dobrze wykonana, podkreślam d o b r z e wykonana, z d o b r y c h, szlachetnych materiałów - bryła w odpowiednim otoczeniu ( odpalcie się z tymi sąsiadami co mają podglądać w salonie kapielowym ) moze byc w porządki, ale protestuję przeciwko szczelinie co doświetla ciąg kuchenny, ciąg kuchenny ma byc bardzo dobrze doświetlony, tak w ogóle to nieco oderwane od rzeczywistości polskiej , gdzie działki ciasne, płoty koślawe a mentalność przaśna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy Whitehouse IP: *.chello.pl 05.11.07, 11:20 Obrzydliwe. Nadaje się na barak dla świń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylkozloty Re: Whitehouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:09 od dawna szukam czegos na 3-ci dom....przepadam za prostota ale to juz lekka przesada ! to nie jest dom! to rzeźba albo jakieś "dzieło sztuki". Dom ma spełniać pewne funkcje : m in służyć człowiekowi podczas p[racy ,wypoczynku czy budowania więzi ... Tu żadno z tych zadań nie jest w stanie sie wypełnić...to po co takie coś pokazywać ? strata czasu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _pimpek wolalbym mieszkac... IP: 193.164.157.* 05.11.07, 11:59 ... na dworcu centralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 ja czuję wstręt do minimalizmu 05.11.07, 13:22 biały barak pozostanie tylko barakiem Gość portalu: _pimpek napisał(a): > ... na dworcu centralnym. Rozumiem - bez ironii. Dworzec Centralny przynajmniej skonstruowali architekci a nie jakieś nadęte beztalencia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Whitehouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:55 ale kloc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hijack Whitehouse IP: *.elektrosat.pl 05.11.07, 15:36 przepiekny ... ale moze sie nie znam ... no dobra - kupa gowna a nie dom :) Odpowiedz Link Zgłoś