Dodaj do ulubionych

Jaki telewizor wybrać???

IP: *.bci.net.pl 07.08.03, 09:54
Chce kupić telewizor CRT: 29'', 100 Hz do 3 tyś. PLN. Biorę pod uwagę Phlips
i Sony. Trochę jestem nieufnie nastwiony do Thomson. Czy ktoś może doradzić,
którą firmę wybrać? Konkretny model telewizora? Na co zwracać uwagę przy
zakupie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: Jaki telewizor wybrać??? IP: *.katowice.pl 07.08.03, 10:58
      Gość portalu: saiLor napisał(a):

> Chce kupić telewizor CRT: 29'', 100 Hz do 3 tyś. PLN. Biorę pod uwagę Phlips
      > i Sony. Trochę jestem nieufnie nastwiony do Thomson. Czy ktoś może doradzić,
      > którą firmę wybrać? Konkretny model telewizora? Na co zwracać uwagę przy
      > zakupie?

Mam ten samo problem. Typowałem LG, ale chyba to będzie, po konsultacjach z
      fachowacami - Panasonic (za 2400 AS10 lun 2600 zł PS 10). Sony padają jak muchy
      i mają niekonkurencyjne ceny. Philips ponoc pogorszył jakość. Pzdr.
      • Gość: saiLor Re: Jaki telewizor wybrać??? IP: *.bci.net.pl 07.08.03, 11:33
        Gość portalu: mac1 napisał(a):

> Gość portalu: saiLor napisał(a):
        >
        > > Chce kupić telewizor CRT: 29'', 100 Hz do 3 tyś. PLN. Biorę pod uwagę Phli
        > ps
        > > i Sony. Trochę jestem nieufnie nastwiony do Thomson. Czy ktoś może doradzi
        > ć,
        > > którą firmę wybrać? Konkretny model telewizora? Na co zwracać uwagę przy
        > > zakupie?
        >
        > Mam ten samo problem. Typowałem LG, ale chyba to będzie, po konsultacjach z
        > fachowacami - Panasonic (za 2400 AS10 lun 2600 zł PS 10). Sony padają jak
        muchy
        >
        > i mają niekonkurencyjne ceny. Philips ponoc pogorszył jakość. Pzdr.

Dzięki za info. Telewizorów Panasonic nie brałem w ogóle pod uwagę. Teraz mam
        szersze spektrum. Jeszce raz dziekuję. Pozdrawiam.
        • Gość: mac1 Re: Jaki telewizor wybrać??? IP: *.katowice.pl 07.08.03, 11:54

> Gość portalu: mac1 napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: saiLor napisał(a):
          > >
          > > > Chce kupić telewizor CRT: 29'', 100 Hz do 3 tyś. PLN. Biorę pod uwagę
          > Phli
          > > ps
          > > > i Sony. Trochę jestem nieufnie nastwiony do Thomson. Czy ktoś może do
          > radzi
          > > ć,
          > > > którą firmę wybrać? Konkretny model telewizora? Na co zwracać uwagę p
          > rzy
          > > > zakupie?
          > >
          > > Mam ten samo problem. Typowałem LG, ale chyba to będzie, po konsultacjach
          > z
          > > fachowacami - Panasonic (za 2400 AS10 lun 2600 zł PS 10). Sony padają jak
          > muchy
          > >
          > > i mają niekonkurencyjne ceny. Philips ponoc pogorszył jakość. Pzdr.
          >
          > Dzięki za info. Telewizorów Panasonic nie brałem w ogóle pod uwagę. Teraz mam
          > szersze spektrum. Jeszce raz dziekuję. Pozdrawiam.

Nie ma za co. Ogólnie to temat rzeka poczytaj na :
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=518
          www2.gazeta.pl/usenet/704354,27013.html?group=pl.rec.kino-domowe
    • Gość: Marta Re: Jaki telewizor wybrać??? IP: 195.205.108.* 07.08.03, 12:29
      Wraz z mężem w zeszłym roku kupiliśmy telewizor, również mieliśmy problem co
      wybać z tak pokażnego asortymentu.Zdecydowaliśmy się na LG (srebrny,29 cali)
      wraz ze stolikiem w cenie 2.980zł.To był strzał w 10, jesteśmy z niego
      niesamowicie zadowoleni, polecam.
    • Gość: ania Re: Jaki telewizor wybrać??? IP: *.chello.pl 08.08.03, 10:26

> Chce kupić telewizor CRT: 29'', 100 Hz do 3 tyś. PLN. Biorę pod uwagę Phlips
      > i Sony. Trochę jestem nieufnie nastwiony do Thomson.

Ja mam Thomsona. Telewizor ok, ale przed uplywem gwarancji, conajmniej cztery
      miechy przed, telewizor zaczal sie psuc! Po prostu sie wylaczal. Oczywiscie nic
      nie zaplacilam, bo tv byl na gwarancji, ale chyba drugi raz na te marke bym sie
      nie zdecydowala.
      • busstop SONY 08.08.03, 10:41
        Nie wierzę, że SONY padają jak muchy. W domu mam wyłacznie sprzęt RTV tej
        firmy, niektóre sprzęty działają bez zastrzezeń od dobrych kilku lat i jestem
        wierny tej marce. Wszyscy zanjomi którzy mają sprzet tej firmy tez są
        zadowoleni. Spotkałem się u nich jedynie z jedną usterką w TV 29", ale po
        gwarancji - naprawa kosztowała 50zł w serwisie "osiedlowym".

U mnie żadnych usterek nie było.

Odradzam Samsunga (mam monitor - afe), Thomsona i inne tego typu badziewie.
        Podobno Panasonic też jest dobry, ale on ma tylko spłaszczoną zewnętrzną szybę
        koneskopu, w Sony'm płaska jest też matryca czy jak jej tam...

• Gość: mac1 Re: do busstop'a IP: *.katowice.pl 08.08.03, 11:20
          busstop napisał:

> Nie wierzę, że SONY padają jak muchy. W domu mam wyłacznie sprzęt RTV tej
          > firmy, niektóre sprzęty działają bez zastrzezeń od dobrych kilku lat i jestem
          > wierny tej marce. Wszyscy zanjomi którzy mają sprzet tej firmy tez są
          > zadowoleni. Spotkałem się u nich jedynie z jedną usterką w TV 29", ale po
          > gwarancji - naprawa kosztowała 50zł w serwisie "osiedlowym".
          >
          > U mnie żadnych usterek nie było.
          >
          > Odradzam Samsunga (mam monitor - afe), Thomsona i inne tego typu badziewie.
          > Podobno Panasonic też jest dobry, ale on ma tylko spłaszczoną zewnętrzną
          szybę
          > koneskopu, w Sony'm płaska jest też matryca czy jak jej tam...
          >

Poczytaj watek "wszystkiego najgorszego firmie SONY" i inne o SONY na forum :
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?&f=518
          Chyba jesteś wyjątkiem, bo ja mam pecha do tej marki.
          Pzdr.
    • busstop Re: Jaki telewizor wybrać??? 08.08.03, 12:44
      no, poczytałem
      aż się włos jeży na głowie
      albo ja i znajomi mamy szczeście (i niech tak zostanie) albo coniektórzy mieli
      po prostu pecha
      mówi się, że sony jest mercedesem wsród sprzetu rtv, ale czy mercedes tez jest
      całkiem bezawaryjny?
      ponadto czy dziś się robi sprzet z myslą by działał 20 lat?
      ma pracowac kilka (moze do 10 lat) bezawaryjnie i o to chodzi. o wysoką
      niezawaodność w jakimś tam okresie czasu, bez tzw. drobnych "wkurzających"
      ustetrek i na pewno już bez tych poważnych

ja szczerze mogę polecić markę SONY, następny sprzet też zakupię z logo SONY
      (bo przecież się nie zawiodłem) ale kazdy powienien sam podjąć decycję, bo na
      pewno coś w tych niepochlebnych postach jest - mówią ze prawda leży po środku
      • Gość: wirk Re: Jaki telewizor wybrać??? IP: 213.231.14.* 08.08.03, 15:52
        busstop napisał:

> no, poczytałem
        > aż się włos jeży na głowie
        > albo ja i znajomi mamy szczeście (i niech tak zostanie) albo coniektórzy
        mieli
        > po prostu pecha
        > mówi się, że sony jest mercedesem wsród sprzetu rtv, ale czy mercedes tez
        jest całkiem bezawaryjny?

A ja czuję się rozśmieszony porównywaniem marki sony do mercedesa. To jest bez
        sensu. Jak busstop koniecznie chce robić takie porównania, to do mercedesa
        powinien porównać markę np. loewe, tylko to będzie zupełnie inna kategoria
        cenowa. Do 3.000 PLN nie da się kupić nie tylko 29' ale żadnego telewizora
        Loewe. To tak jakby busstop chciał kupić średniej wielkości mercedesa za 40.000
        PLN.

> ponadto czy dziś się robi sprzet z myslą by działał 20 lat?
        > ma pracowac kilka (moze do 10 lat) bezawaryjnie i o to chodzi. o wysoką
        > niezawaodność w jakimś tam okresie czasu, bez tzw. drobnych "wkurzających"
        > ustetrek i na pewno już bez tych poważnych
        >
        > ja szczerze mogę polecić markę SONY, następny sprzet też zakupię z logo SONY
        > (bo przecież się nie zawiodłem) ale kazdy powienien sam podjąć decycję, bo na
        > pewno coś w tych niepochlebnych postach jest - mówią ze prawda leży po środku
    • Gość: Patata W żadnym razie Philips! IP: *.chello.pl 09.08.03, 09:39
      Chyba że chcesz po 4 latach użytkowania wymieniać kineskop.
    • mount.everest Philips?hmm 12.08.03, 15:50
      Zależy co chciałbyś uzyskać. Jeżeli za takie pieniądze chcesz kupić jak
      najlepszy telewizor polecałbym Panasonic, natomiast co do Philipsa, to średnio,
      ponieważ ostatnio kupiliśmy, co prawda 21 cali, obraz jest super, natomiast
      dźwięk jakiś matowy i trudno dobrać takie parametry, żebyśmy byli zadowoleni.
      • Gość: guido Re: Philips?hmm IP: *.telia.com 12.08.03, 17:17
        Jezeli mowimy juz o mercedesach w branzy RTV to polecam Rolls Roysa typ
        Bang&Olofsen. Nie spotkalem lepszej marki ale to kosztuje musicie wiedziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka