Gość: kasia IP: *.crowley.pl 19.08.03, 16:11 czy ktos spotkal sie z emalią do odnawiania wanien? podobno duokolor produkuje cos takiego ale nie mam pojęcia gdzie ją mozna dostac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: odnawianie wanny 19.08.03, 16:44 Ja kiedys próbowałem i nie polecam. Nie udało się - farba po 3 tygodniach zaczęła się łuszczyć. Ale robiłem to jakies 10 lat temu. Teraz może są lepsze środki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konefka Re: odnawianie wanny IP: 217.153.87.* 26.08.03, 14:49 ja odnawialam juz dwukrotnie i nie radze, lepiej kupic nowa. Sa takie emalie, prektycznie w kazdym sklepie z farbami. podejrzewam, ze kupisz tez z hiperach. Najpierw tzreba dobrze zmatowic wanne papierem sciernym (cholernie duzo roboty), potem odtluscic, nastepnie malujesz. potem przez tydzien nie mozesz sie myc. Cala lazienka jest biala po takim zabiegu (mimo zabezpieczen), w to wlacza sie caly przedpokoj, poniewaz faba sie "kurzy" i nosi. Po pol roku farba sie luszczy. Nie radze teraz sa naprawde niedrogie wanny i jest w czym wybierac Odpowiedz Link Zgłoś