Dodaj do ulubionych

Bosch olewa polskich klientów

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.03, 18:21
najpierw nie miał wogóle strony po polsku, potem mial - ale bez sprzętu agd.
Od niedawna - w końcu jest tez i agd. Ale spróbujcie zadać pytanie przy
pomocy znajdującego sie na stronie formularza....Odpowiedzi nie doczekacie
się. Co ciekawe , wogóle nie ma tam adresu mailowego biura w Warszawie.
MUSISZ wypełnić idiotyczny formularz, a potem - i tak ci nikt nie odpowie.

To samo proste pytanie zadalem 3 sklepom internetowym i 4 niedużym firmom
sprzedającym agd. I jak myślicie? WSZYSCY odpowiedzieli.

Więc co? Polska dla Boscha krajem trzeciego świata?

Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 11:53
      potwierdzam, przerobiłam to samo,

SKANDAL
      • Gość: mac1 Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.katowice.pl 30.09.03, 07:55
        Gość portalu: Anna napisał(a):

> potwierdzam, przerobiłam to samo,
        >
        > SKANDAL

Miałem ten sam problem i te same odczucia. Jedyną firma która odpowiadała na
        moje maile i przysłała aktualne katalogi z których wybrałem sprzęt była marka
        krytykowana na tym forum.
        Bosch wychodzi z założenia że Polacy i tak kupią jego produkty. No i chyba mają
        trochę racji. Sprzęt schodzi bez zbędnej promocji, a strona polska www powstała
        zapewne z uwagi na system zarządzania jakością iso, a nie chęć wyjścia do
        konsumenta polskiego. Po prostu "oby było". Pzdr.
    • Gość: anty Re: Bosch olewa polskich klientów IP: 2.3.STABLE* / *.stoen.pl 30.09.03, 10:35
      Nie kupować niemieckich produktów !!!
      • Gość: KrzysioK Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.cs.put.poznan.pl 30.09.03, 13:21
        > Nie kupować niemieckich produktów !!!

yyyyyyy, tylko ze one sa w Polsce produkowane... ;-)
        • Gość: Maga Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 14:36
          Gdzie by nie były produkowane,
          to mogliby odpowiadać na maile do nich kierowane, Nie uważasz?
          Tym bardziej, że żeby zapytac o drobna rzecz to trzeba wypełnic
          forularza (adr. mailowych nie podają)

Po co jest więc na tej ich stronie jakis idiotyczny formularz dla klienta?

Warto tez wspomniec, że np. reklamowane mocno lodówki
          to wszystko złom klasy B a stylistyka - srodkowy socjalizm (ze starych
          polarów chyba ściągali?)

I na koniec - nie kupię już nigdy nic co ma naklejkę: bosch

Oni olewaja nas , ja - ich,
          Czasy niedoboru towarów na szczęście dawno się skończyły,

• Gość: Iza Re: Bosch olewa polskich klientów IP: 62.233.233.* 30.09.03, 15:14
            Swego czasu próbowalam znaleźć polską stronę Boscha ze sprzętem agd, ale nie
            znalazłam, bo jeszcze nie istniala . Było to dla mnie dziwne w sytuacji, kiedy
            ten sprzęt jest tak w Polsce popularny. Korzystałam niestety ze strony
            niemieckiej. Dwukrotnie natomiast słałam maile do Electroluxa i zawsze dostałam
            odpowiedź , a katalogi, o które prosiłam przesłali mi pocztą. Są ok.
            • Gość: Mat Re: Bosch olewa polskich klientów IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 30.09.03, 15:49
              A nie uważacie czasem że prężność działów marketingu firmy i ich otwarcie na
              nowe technologie (tu internet) to nie jest raczej cecha która powinna decydować
              o wyborze sprzętu który ma wam służyć przez lata? Co wam z tego że się dowiecie
              wszystkiego online skoro sprzęt na który wydacie kupę kasy okaże się być złomem?

Abstrahując zupełnie od firm o których mówicie, taka uwaga generalna mi się
              narzuciła.
          • Gość: KrzysioK Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.icpnet.pl 30.09.03, 17:52
            > Gdzie by nie były produkowane,
            > to mogliby odpowiadać na maile do nich kierowane, Nie uważasz?

Uwazam. Jak na moje oko firma BSH Polska nie zatrudnia wogole zadnego customer
            relationship. Tez slalem pytanie i tez kiszka. Co ciekawe po przy zadzwonieniu
            na infolinie pani tez powiedziala "phi" jak sie dowiedziala, ze jestem
            prywatny a nie firma. Well moze im sie polepszy z czasem.

Inna sprawa ze niemiecki serwis Bosch tez nie odpowiedzial na moje pytanie z
            formularza :-|

> Po co jest więc na tej ich stronie jakis idiotyczny formularz dla klienta?

Bo web designer zaproponowal, ze musi byc, ale kto to bedzie obslugiwal to
            niestety inna sprawa...

> Warto tez wspomniec, że np. reklamowane mocno lodówki
            > to wszystko złom klasy B a stylistyka - srodkowy socjalizm (ze starych
            > polarów chyba ściągali?)

Well, dlatego wlasnie wycofuja te stare lodowki i teraz ciezko jest je dostac.
            Nowe typy sa fajowe i drogie (ɮk PLN).

> I na koniec - nie kupię już nigdy nic co ma naklejkę: bosch

Well, ja kupie, bo mam dobre doswiadczenia z marka. Widac na takich licza.
            Szkoda.

Apropos, Ariston mimo ze "wloskie g**no" ladnie na maile tez odpowiada...

KrzysioK
            • Gość: anty Re: Bosch olewa polskich klientów IP: 2.3.STABLE* / *.stoen.pl 01.10.03, 15:01
              Dla mnie obsluga klienta jest najwazniejsza. Zawsze biore pod uwage czy ktos
              odpowiada na maile i w jakim czasie. Szybka i kompetentna odpowiedz na maila to
              jest to co wlasnie w moim przypadku czesto decyduje o wyborze sprzedawcy.
              • Gość: Jasiek Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:02
                dla mnie tez!

pozdrawiam
            • Gość: rsa127 Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 01.10.03, 15:12
              > Apropos, Ariston mimo ze "wloskie g**no" ladnie na maile tez odpowiada...

Ale tylko do momentu kiedy się kupi. Na linię serwisową ciężko się dodzownić,
              serwis olewa itp.
              • Gość: Irek_ciekawski Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.03, 19:30
                przeczytałem
                i zrobiłem eksperyment: wypelniłem ten
                badziewny formularz,

Faktycznie - OLEWAJĄ,
                zero odpowiedzi
    • Gość: Edek Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 20:42
      Mnie sie wydaje,ze Bosch zegna sie z produkcja drobiazgow.Chyba AGD przejmie Siemens albo inne firmy.
      95% obrotu Boscha to systemy wtryskowe do silnikow diesla i benzynowych.A w tym jest Bosch na swiecie na samej gorze.
      • Gość: Jasiek Re: Bosch olewa polskich klientów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.03, 08:56
        Okay, niech sobie produkuja nawet promy kosmiczne.

Tylko , ze to nie nie tlumaczy olewania klientow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka