la-ik 21.07.08, 08:07 z kregow-gdzie szukac pomocy w w-wie? jaki moze byc orientacyjny koszt uszcelnienia, 10m? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: la-ik Re: nieszcelne szambo IP: *.pierre-fabre.pl 22.07.08, 06:36 nikt nie mial tego problemu czy nikt nie zrwaca na to uwagi???help ludzie!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: nieszcelne szambo IP: 212.160.172.* 22.07.08, 07:48 Powinieneś sie cieszyć, mniej zapłacisz za wypompowywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la-ik Re: nieszcelne szambo IP: *.pierre-fabre.pl 22.07.08, 08:03 niby tak ale NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la-ik Re: nieszcelne szambo IP: *.pierre-fabre.pl 25.07.08, 13:03 dobra, nudze juz ale dalej nie wiem...szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: nieszcelne szambo IP: *.48.jawnet.pl 25.07.08, 15:15 szamba z kregow nie da sie uszczelnic mozna wylac beton na dnie ale polaczen kregow pokrytych tlustym nalotem uszczelnic nie sposob wydzial ochrony srodowiska w starostwie szczegolowo poinformuje jakie warunki dla szamb obowiazuja jedno jest pewne trza wykopac dol pod nowe szambo albo z atestem szczelnosci albo z wpisem do dziennika budowy kierbuda o zgodnosci szamba z wymogami pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melasa Re: nieszcelne szambo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:12 nieszczelne szambo to niezły kibel. Co i rusz słychać o ludziach którzy potonęli w szambach bo wleźli do środka zobaczyć co sie dzieje. Najprościej pobudować nowe, stare zasypać i cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: nieszcelne szambo IP: *.gprs.plus.pl 04.08.08, 15:13 Witam, Drogi laiku ja mam ten sam problem i nie wierze że tylko my borykamy sie z tym problemem, przecież czesto ludzie buduja osadniki z kręgów, narazie probę zaszczelnienia tych kręgów zleciłam firmie która mi ten osadnik wykonała (no w ramach reklamacji) ale dziś usłyszałam od pewnego robotika że jak przecieka to juz cała czas problem pozostanie.. mam nadzieję że się on się myli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: nieszcelne szambo IP: *.48.jawnet.pl 04.08.08, 18:31 raczej sie nie myli watpie czy firma dysponuje odpowiednimi srodkami stosowanymi przy uszczelnianiu kanalow masz dwa wyjscia albo zdjac pokrywe i wstawic kregi o mniejszej srednicy przestrzen pomiedzy kregami zabetonowac /z uwagi na duze roznice w srednicach kregow zmniejszy sie pojemnosc szamba/ albo odkopac kregi i wykop zabetonowac innej mozliwosci nie widze pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: nieszcelne szambo IP: *.gprs.plus.pl 05.08.08, 07:43 dzieki za odpowiedź. Osadnik jest trzy-komorowy także faktycznie jesli dalej problem pozostanie to jeszcze bedziemy mieć z tym sporo roboty.. najgorsze to fakt że człowiek tam jeszcze nie mieszka a osadnik pełny od wody opadowej;( no ale cóż trzeba działać;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta-znudzona Re: nieszcelne szambo 02.09.08, 14:39 Najprościej pobudować nowe a stare zasypać. Odpowiedz Link Zgłoś
katharsis.1 Re: nieszcelne szambo 03.09.08, 09:27 Zgadzam się z kobieta-znudzona. Stare zasypać i zbudować nowe. Łatanie dziur może być kosztowniejsze Odpowiedz Link Zgłoś