Dodaj do ulubionych

''fabryka pierogów''

17.09.06, 23:38

Obserwuj wątek
    • szpilkaaa Re: ''fabryka pierogów'' 17.09.06, 23:48
      byłam.widziałam.i trochę mi zbrzydły pierogi.
      fabryka pierogów albo jak wyborcza nazwała to miejsce czyli pierogarnia to
      knajpka/restauracja/bar (prosze sobie wybrać bo nie mam pojęcia jak
      zaklasyfikować) z pierogami.oprócz tego jakieś zupy i tortille.

zachęcona reklamą w wyborczej wybrałam się tam.
      zamówiłam ''pierogi z białym serem polane sosem waniliowo jakimś tam''.cena
      była dla mnie oszałamiająca-jedynie 4,95 za 18 pierogów.pierogi miały być dla
      mojego ojca który bardzo lubi takie słodkości obiadowe.kiedy otworzyłam pudełko
      z pierogami okazało się ,że pierogi są małe , a sos to śmietana (z jakimś
      dodatkiem , ale nie nadającym głębszego smaku).pierogi były opakowane w
      plastik co spowodowało we mnie uczucie odrzucenia po pierwszym i ostatnim
      pobycie w ''china town'' przy Piotrkowskiej.w każdym razie pierogi jak
      pierogi.nic specjalnego.

wystrój knajpkijest makabryczny.jakieś dziwne kolory.knajpa przypomina bardziej
      jadłodalnię z lat kolonijnych aniżeli jakieś przytulne miejsce(a myślałam,że
      pierogi sa wyrabiane i spożywane w ciepłej, rodzinnej atmosferze).cena fanty
      zabójcza-około 2,5 razy większa niż w spożywczaku.

idąc do pierogarni sądziłam,żę znajdę fajne, przytulne miejsce ..ale okazało
      się ,że jednak pozostanę przy zakupach w hipermarkecie i babraniu się w kuchni
      przez kilka godzin w celu zjedzenia pierożków.

dosyć spory wybór.
      pierogi z pieca niewiedząc czemu są zdecydowanie droższe.
      8 pierogów chyba coś koło 10 zlotych.przecież opiekanie pierogów nie pochłania
      aż tak dużych wydatków..osobiście chciałabym spróbować pierogów z miodem i
      śliwką..aczkolwiek chyba następnym razem zamówię do domu , wyjmę raz dwa z
      opakowania i będę się okłamywać, że to ja sama zrobiłam..bo ogólnie jedzenie na
      mieście tak sobie mi smakuje..

a co Wy sądzicie o ''fabryce pierogów''??
      • vilijonkka Re: ''fabryka pierogów'' 19.09.06, 13:23
        rozśmieszył mnie tekst w wyborczej (nie pierszy raz). byłam i wyszłam. na sali
        1 klient. przez 10 minut bębniąc paznokciami w kontuar wymieniałam spojrzenia z
        panią kelnerką plotkującą z kimś przez telefon. nie wystałabym tak długo, ale
        byłam ciekawa, co się zdarzy.
        nic. wyszłam.
        • Gość: DL Re: ''fabryka pierogów'' IP: 212.191.69.* 04.10.06, 18:27
          ciekawe, że w Łodzi w dziale "Kultura" dyskutuje sie o pierogach :)))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka