Dodaj do ulubionych

Remont dachu

IP: 5.5D* / *.vc.shawcable.net 08.10.03, 06:42
Czy ktos z Was remontowal ostatnio dach?
Cena, jaka mi podano za wymiane dachu, ok.400m2, blacha ocynkowana - 40000
zl. Czy to rzeczywiscie moze tyle kosztowac? Podlamalam sie. :(
Pozdrowienia.
Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Remont dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 18:52
      Jeśli chcesz znać odpowiedż,podaj co ma być zrobione na tym dachu,czym jest
      pokryty iczy blacha do pokrycia ocynkowana to trapez czy płaska,ilość rynien i
      rur spustowych,dach z jaskółkami,czy proste połacie.
      • zaholec Re: Remont dachu 09.10.03, 12:22
        Słuszne uwagi, podpisuję się pod nimi całą klawiaturą. Czyżby konkurencja w
        postaci Pani Ani?? :))
        • dywersant1 Re: Remont dachu 10.10.03, 10:34
          Faktycznie moze tyle kosztować. W mojej kamienicy za coś koło 200 m2
          zapłaciliśmy 20 tys + wymiana głowic kominowych 6 tys. Chcieliśmy wymienić z
          karpiówki na blachę ale wykonawca zaproponował nam w tej samej cenie dachówkę
          esówkę.
    • Gość: mgosia4 Re: Remont dachu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:10
      Czy koszty, o których mówicie obejmują całość - tzn. pokrycie, docielenie,
      obróbki blacharskie itd? Czy macie godnych polecenia wykonawców takich robót?
      Pozdrawiam,
      • zaholec Koszty, koszty, koszty...... 12.10.03, 12:26
        Witaj,
        różne pokrycia powodują swoje "indywidualne" koszty. Inaczej zapłacimy za
        pokrycie dachóką, inaczej za blachę. Dużo zależy od kształtu dachu, ilości
        kominów, ilości kalenic, okien połaciowych. Mam propozycję, proszę o maila z
        podaniem kontaktu telefonicznego. Na podstawie rozmowy czy też,jeśli są,
        rysunków z projektu podam kosztorys materiałowo-wykonawczy w ciągu dwóch godzin
        od zapoznania się z dokumentacją. Do dyspozycji mamy każde pokrycie dachowe,
        ocieplenia, okna połaciowe, materiały na obróbki. Współpracuję z wieloma
        wykonawcami i oni przygotują kosztorys wykonawczy.
        • Gość: Dorota Re: Koszty, koszty, koszty...... IP: 5.5D* / *.vc.shawcable.net 15.10.03, 23:10
          Okazalo sie, ze remont dachu ma kosztowac z Vat-em 58 tys. Jest ok.280 m2
          Blacha ocynkowana plaska, proste polacie, 4 rynny i do tego jeszcze remont
          komina. Za te cene pewnie mozna byloby kupic male mieszkanie. Czy ta cena
          jest realna? :(
          Pozdrowienia.
          Dorota
          • zaholec Re: Koszty, koszty, koszty...... 16.10.03, 07:25
            Witaj, tak to są realne ceny materiałów i wykonawstwa. Przeliczyłem sobie to i
            wychodzi mi też około 58-60 tyś.
            To jest przyzwoita cena.
            Pozdrawiam.
    • Gość: tartaki Re: sprawdź ceny IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 08:51
      porównaj ceny w różnych składach budowlanych, tartakach
      www.tartaki.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka