Dodaj do ulubionych

KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!!

IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 15.10.03, 00:17
witam
mam zamiar w przedpokoju polozyc sobie panele na podlodze,ale mam krzywa
podloge. czy jest jakis sposob,aby w miare tanio to rozwiazac??? masa
samopoziomujaca jets bardzo droga, czy znacie cos tanszego????
dzieki za pomoc
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: PanEl Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.10.03, 02:38
      Wylewka samopoziomująca droga? Hmm... to zamiast paneli zasadz mech.

A na poważnie to nie żałuj 35zł na worek masy.Nie pójdzie więcej jak 4 szt. a
      będziesz miała równe podłoże. Jezeli Cie na to nie stać to nie kupuj paneli-
      nie ma dobrze i super tanio.
      • Gość: Damian Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: 217.96.94.* 15.10.03, 07:53
        Wtlewka ceresitu to koszt 70-50zł w zależności od grubości, bardzo dobry
        materiał ale niestety kosztuje, ostatnio mój brat robił wylewkę Knaufa ok 30zł
        i chwalił sobie więc może warto?

Jeśli różnice w wysokości nie są duże to może uda ci się wyrównać miękkimi
        płytami (zielone) pod panele
        Powodzenia
    • Gość: Jarek Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: 217.153.88.* 15.10.03, 11:31
      Worek cementu i taczka piachu? Albo gotowa zaprawa murarska (koszt worka: 6-
      8zł). Do tego jakies listewki na łaty i deska do ściągania na równo.
      A mech możesz zasadzić tak czy tak, ale już na równym i za zaoszczędzone
      pieniądze możesz kupić jakiś szlachetny ;)

J.
    • papuc1 Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! 15.10.03, 19:27
      kup płyty g-k pod panele, musisz tylko na łatach pod te płyty złapac poziom i
      do dzieła. Tak będzie najtaniej, nie wstrzymuje Ci dalszych prac schnięcie
      materiału. Powodzenia
      • Gość: kinga Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.10.03, 20:13
        jesli chcesz tanio to wyprobuj rady kolegow, ktorzy proponuja tu oszczedne
        rozwiazania, bo z wylewkami nigdy nic nie wiadomo. Ja mam "wyrownana" podloge
        wylewka samopoziomujaca i "gory i doliny" na podlodze
        • Gość: PanEl Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.10.03, 20:27
          tak tak ... wylewki wymyślili górale !
      • Gość: Jarek Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: 217.153.88.* 16.10.03, 11:33
        Płyty GK do wyrównania krzywej podłogi???? No bez jaj, przeciez połamią się na
        nierównościach i pokruszą.

J.
      • Gość: Jarek Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: 217.153.88.* 16.10.03, 11:38
        Płyty GK do wyrównania nierównej posadzki???? Bez jaj, połamią się na
        nierównościach i będa kruszyć!
    • Gość: dddd Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: *.inetia.pl 15.10.03, 20:59
      Jeśli nie jest za bardzo krzywa można spróbować wyrównać korkiem ale nie wiem
      czy wyjdzie cie taniej niż zaprawą samopoziomującą.Ja bym na tym nie oszczędzał
      bo wszelkie podkłady mogą po pewnym czasie być do wymiany i wtyedy zwiększysz
      koszt
    • kathy38 Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! 16.10.03, 09:46
      Już pisałam w innym wątku - zaprawą Cekolu ZW-04, nieco ponad 11 zł za worek.
      Mąz tym wyrównywał podłogę i pod płytki i pod panele. Szybko schnie.
    • asia.su Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! 16.10.03, 21:39
      Widziałam w sklepie z panelami (sklep firmowy producenta - Classen) takie
      specjalne zielone płyty pod panele - była już o nich mowa. Może wystarczą?
    • Gość: el Re: KRZYWA PODLOGA I PANELE!!!!!!!!!! IP: *.stacje.agora.pl 16.10.03, 23:06
      Witam.Troche o panelach wiem,bo kładłam. U mnie podłoga była bardzo krzywa
      [panowie załamywali ręce i wywracali oczami z politowaniem], daliśmy takie
      zielone płyty Classen pod panele tej samej firmy. Nie zrywaliśmy PCV. I
      oczywiśce bez wylewki. Jak do tej pory nie mam zastrzeżeń, jestem bardzo
      zadowolona [4 miesiące]. Gdybym jednak miała więcej czasu, pieniędzy i odwagi,
      zrobiłabym tę wylewkę. Jeśli bowiem kiedyś zapragniesz położyć klepkę, to
      wylewka powinna być [tak tłumaczyli mi fachowcy]. Panele won [bezklejowe] i
      już. A tak - jak już jesteś w trakcie remontu, bałagan itd. - to co Ci szkodzi.
      Jeszcze szybko schnie ta masa.
      Ale sie rozgadałam, sorry.Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka