22.06.26, 17:50
Niestety moje 馃檲
Kilka lat temu laryngolog stwierdzi艂, 偶e mam krzyw膮 przegrod臋 nosow膮 i z wiekiem mog臋 zacz膮膰 chrapa膰. No okej, ale my艣la艂am, 偶e to "z wiekiem" to tak za 20 lat minimum.
A tu si臋 okaza艂o, 偶e od kilku tygodni co艣 jest nie tak. Najpierw po po艂o偶eniu si臋 spa膰 mam jakby zatkany nos. A p贸藕niej si臋 zaczyna, jak le偶臋 nawznak to zatykam si臋 i nie mog臋 oddycha膰. Na boku zaraz po za艣ni臋ciu, takim, wiecie, pierwszej chwili, jest chrapniecie/ chrz膮kni臋cie, nie wiem jak to nazwa膰, ale mnie to wybudza i zasn膮膰 nie mog臋.
I 偶eby by艂o weselej to, jak ju偶 zasn臋 porz膮dnie to podobno chrapi臋 sobie spokojnie (ale ju偶 bez wybudzania si臋).
Ratunku! Wkurzaj膮ce to jest. Czy tylko zabieg prostowania tej nieszcz臋snej przegrody mi zostaje?
Aha, nie b臋d臋 spa艂a w tym wynalazku na twarzy, kt贸ry huczy i buczy i chrapanie powstrzymuje, i wogle, co艣 na twarzy podczas snu odpada.
Ech. Si臋 wy偶ali艂am. Jak macie pomys艂, jak mog臋 sobie pom贸c to napiszcie.
Obserwuj w膮tek
    • alpepe Re: Chrapanie 22.06.26, 18:00
      Nie mog艂abym spa膰 na wznak, momentalnie mi si臋 zatyka nos, a mam przegrod臋 nosow膮 pono膰 krzyw膮 i falowan膮 jak falbanka, z tym, 偶e chrapi臋 jak jestem przezi臋biona i mam mocno opuchni臋te b艂ony 艣luzowe. A to, co piszesz, to mnie wygl膮da na stan zapalny, albo alergia albo infekcja, takie lajtowe.
      • ga-ti Re: Chrapanie 22.06.26, 18:52
        Te偶 pomy艣la艂am o jakiej艣 alergii, czy co艣.
    • nangaparbat3 Re: Chrapanie 22.06.26, 18:14
      Spr贸buj chi艅skiego sposobu: kciuki wyprostowane (ale lu藕ne) , pozosta艂e palce lekko zgi臋te, i pocierasz paznokciami o paznokcie, min 2 minuty. Wieczorem. Nie wiem, co to warte, bo dopiero dwa razy to robi艂am, tyle 偶e nie spa艂am potem po po艂udniu, wi臋c jest nadzieja, 偶e to dzia艂a. Zaszkodzi膰 chyba nie mo偶e.
      Od kiedy sznur贸wki przesta艂y mi si臋 rozwi膮zywa膰 tylko dlatego, 偶e je przek艂adam odwrotnie ni偶 dot膮d (od dw贸ch miesi臋cy nie rozwi膮za艂y si臋 ani razu, a przy odwrotnym zawi膮zywaniu co 100 krok贸w mniej wi臋cej), wypr贸bowuj臋 wszystko, co wydaje si臋 by膰 nieszkodliwe, cho膰by nawet najbardziej cudaczne, jak z tymi sznur贸wkami w艂a艣nie.
      • ga-ti Re: Chrapanie 22.06.26, 18:50
        馃檪 Dobre.
        Spr贸buj臋 sobie wieczorem pociera膰 paznokciami, a co, nie zaszkodzi 馃檭
        • nangaparbat3 Re: Chrapanie 22.06.26, 19:51
          馃憤馃憢馃ぃ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka