zajac77 08.10.08, 09:04 Cześć, Przygotowuje się do rozliczenia z wykonawcą i chciałbym znać ceny obowiązujące na rynku. Czy ktoś z Was mógłby podać mi link do cennika albo czegoś takiego w internecie? z góry dziękuję, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: cennik prac remontowo budowlanych 08.10.08, 11:12 Przygotowania do rozliczenia oznaczają zakończenie prac a to nie jest moment na negocjacje cen. Najpierw negocjacje, potem praca a na końcu rozliczenie. Teraz wygląda to tak jak by trzeba było znaleźć szybko pretekst, żeby jak najwięcej w kieszeni zostało. Po za tym większość prac to sprawy dość indywidualne i zależne od czynników i uwarunkowań w miejscu wykonywanych zadań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: cennik prac remontowo budowlanych IP: *.chello.pl 09.10.08, 08:47 :) na tym forum jakieś 2-4 tygodnie temu) spotkałem się z linkiem do takiego "rynkowego" cennika :)) powodzenia w poszukiwaniu :) mim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r43 Re: cennik prac remontowo budowlanych IP: *.84-49-138.nextgentel.com 12.10.08, 14:49 dr6g5 5nterna4t6 ty 04s5sz s5e 3eczyc -6n5ewaz tw61e -6ste-6wan5e 06w5 za s5eb5e r6z35czen5e t6 n5e czas na Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: cennik prac remontowo budowlanych 12.10.08, 15:16 polecam zajrzeć na forum muratora. Wśród grup budujących w twoich okolicach zapytaj. Ludzie tam piszący są na bieżąco z cenami. Poza tym w każdym rejonie Polski jest inaczej. Ja ostatnio ocieplałam poddasze i okazało się, że stawki fachowców spoza Warszawy były 2 krotnie zawyżone w stosunku do tego co oferowali Warszawiacy. Takie prawo buszu :-) A wydawałoby się, że jak dalej od Warszawy to taniej... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś